Endonezya'da sel ve heyelan: Ölü sayısı 19'a yükseldi

Endonezya'da sel ve heyelan: Ölü sayısı 19'a yükseldi

Yağmur mevsiminin devam ettiği Endonezya'da sel ve toprak kaymaları sebebiyle en az 19 kişi yaşamını yitirdi. Kayıp yedi kişi için başlatılan arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Asya ülkesi Endonezya'nın Batı Sumatra eyaletinde şiddetli yağış, sel ve toprak kaymalarının sebep olduğu can kayıpları 19'a yükseldi. 70 binden fazla kişinin tahliye edildiği bölgede yedi kişinin de kayıp olduğu açıklandı. Perşembe gününden bu yana eyalet başkenti Padang ile sekiz diğer bölgede etkili olan olumsuz hava koşulları sebebiyle yaklaşık 700 evin yanı sıra pek çok köprü, okul ve 113 hektarlık tarım alanı zarar gördü.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Endonezyalı yetkililer, kayıplar için arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğünü, çalışmalara 150 kişinin katıldığını ancak heyelanlar sebebiyle yolların kapanmasının çalışmaları zorlaştırdığını söyledi. Vilayet Kurtarma Ekibi Şefi Abdul Malik, konuya ilişkin bugün yaptığı açıklamada, "Bugün yapılan aramaya çeşitli afet kuruluşlarından 150 personel katılıyor" bilgisini paylaştı.

TOPRAK KAYMASI, PADANG PARİAMAN'DA YOLLARI KAPATTI

Endonezya Ulusal Afet Kurumu BNPB'nin sözcüsü Abdul Muhari de konuya ilişkin açıklamasında, yağış, sel ve heyelanlardan etkilenen bölgelerden tahliye edilen kişilerin yakındaki camilerde toplandığını, bu kişilere gıda, su ve ilaç sağlandığını bildirdi. Suların çekilmesinin ardından bazı kişilerin ise evlerine dönmeye başladığı ifade edildi.

Muhari'nin açıklamasına göre, Padang'daki pek çok bölge hâlâ sular altında. Padang Pariaman bölgesinde yaklaşık 50 metre yüksekliğindeki toprak kayması sebebiyle yollar kapanırken, bölgede ilerleyen günlerde de yağış beklendiği açıklandı.

Endonezya'da yağmur mevsimi ocak ayında başladı. Ülkenin BMKG meteoroloji servisinin tahminlerine göre, bu yağışlı dönemin ilk dört aylık zirve noktasına ulaşması, bu durumun ise özellikle Java ve Sumatra'da etkili olması bekleniyor. Endonezya'da yaşanan sellerde can kaybı 9 Mart Cuma günü 10 olarak açıklanmıştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.