Encü'den Kaymakama cevap: AKP ilçe başkanlığına da gelmiş!

Encü'den Kaymakama cevap: AKP ilçe başkanlığına da gelmiş!

HDP Milletvekili Ferhat Encü, Twitter üzerinden kendisine hakaret eden Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe'yi eleştirdi ve tepki gösterdi.

HDP Milletvekili Ferhat Encü, Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe ile aralarında geçen polemiğe ilişkin Evrensel'den Erdal İmrek'e konuştu. Kendisine ‘çapsız vekil’ diyecek kadar ileri giden ve hakaretler yağdıran Kaymakamın bu cesareti AKP’den aldığını söyleyen Encü, “Buraya sadece kaymakam olarak değil, AKP ilçe başkanı olarak da gelmiş” dedi.

‘KAYMAKAM’A BU CESARETİ AKP VERİYOR’

Atanmış bir kaymakamın, halkın büyük bir kısmının oylarıyla seçilmiş bir vekile karşı takındığı pervasız tutumun bizzat AKP’nin, devletin sürdürdüğü politikanın devamı olduğunu söyleyen Encü, “Kürt halkının seçtiği milletvekilleri itibarsızlaştırılmak isteniyor. Her alanda, tüm yöntemlerle bize karşı fiziki ve sözlü saldırı sürüyor. Bu bir politikanın devamıdır. Bırakın bir kaymakamı, devletin en alt memurları bile karşımıza dikilip bize karşı hadsizlik yapabiliyor. Bunu yaparken de hükümete güveniyor” dedi. Kendilerine ağza alınmayacak küfürler, hakaretler edildiğini dile getiren Encü, “Bu AKP’nin yarattığı ortamın sonucudur” dedi

‘DAHA KATLEDİLEN AMBULANS ŞOFÖRÜNÜN HESABINI VERMEDİ’

Saldırı ve hakaretler nedeniyle defalarca savcılıklara başvurduklarını ancak hiçbir sonuç çıkmadığını söyleyen Encü, “Bu cezasızlığa güvendikleri için böyle pervasız davranıyorlar” dedi. Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe’nin kendisine dönük hakaretlerine değinen Encü, 25 Eylül 2015’te Beytüşşebap’ın Setkar köyünde bir eve atılan havan topu nedneiyle 3 sivilin öldüğü ve ambulans şoförünün katledildiği olayı hatırlatarak, “Yaralanları almaya gelen ambulansa ateş açtılar. Ambulans şoförü hayatını kaybetti. Bu kaymakam böyle bir olayla gündeme gelmiş biri. Daha bu katliamın hesabını vermedi” dedi.

‘BİZİM İÇİN DOKUNULMAZLIK KAĞIT ÜSTÜNDE’

HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması tartışmalarına da değinen Encü, “Bizim dokunulmazlığımız zaten kağıt üzerinde. İsteyen istediği fiziki saldırıyı yapıyor, hakareti yağdırıyor. Biz dokunulmazlık zırhına güvenerek siyaset yapmıyoruz. Hukuk, demokrasi ayaklar altında. Belki sadece gözaltına alamıyorlar. Başka bir katkısı yok bize dokunulmazlığın. Biz bu halkı temsil ederken, siyaset yaparken dokunulmazlığa güvenmedik. Doğru bildiğimizi her yerde her zaman söyleyeceğiz. Dokunulmazlık kalkmış, kalkmamış bizim için çok önemli değil” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.