ENAG ve TÜİK enflasyon verilerini açıkladı

ENAG ve TÜİK enflasyon verilerini açıkladı

ENAG, enflasyonu aylık 5,58, yıllık yüzde 129,27; TÜİK ise aylık yüzde 3,28; yıllık yüzde 61,98 olarak açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), Kasım ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK verilerine göre, enflasyon Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 3,28, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 60,09, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 61,98 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 53,40 olarak gerçekleşti. Ekimde yıllık enflasyon yüzde 61,36 seviyesine gerilemişti.

DOĞALGAZ FATURALARI

Doğalgazda bedelsiz kullanım miktarı olan 25 metreküplük kullanımların enflasyona yansırken, Kasıma ayında en yüksek artış doğalgaz, su, elektrik gibi faturaları da içeren konut kategorisinde yaşandı. Buna göre konut kategorisi fiyatlarında aylık artış yüzde 11,17 oldu. 

ENAG'A GÖRE YÜZDE 129

Bağımsız akademisyenlerin ve ekonomistlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG)  verilere göre, ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Kasım ayında yüzde 5,58 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı yüzde 129,27 olarak gerçekleşti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.