Emniyet Antep saldırısıyla ilgili uyarıda bulunmuş

Emniyet Antep saldırısıyla ilgili uyarıda bulunmuş

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’nın, Antep’te iki polisin hayatını kaybettiği, 22 kişinin de yaralandığı bombalı saldırı için beş gün önce İsmail Güneş’in adını ‘kamu kurumlarına yönelik eylem’ uyarısıyla verdiği belirtildi.

Antep Emniyet Müdürlüğü önünde bombalı araçla intihar saldırısı yapan İsmail Güneş’in, Diyarbakır, Suruç ve Ankara Gar katliamlarının faili olan Antep IŞİD hücresiyle bağlantılı olduğu belirtildi.

Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’nın, 1 Mayıs’taki saldırıdan beş gün önce IŞİD’in Antep’te ‘emniyet, askeri birlikler, polis ve kritik kamu kurumlarını hedef alacağı, bu yönde çalışma yürüttüğü, keşif çalışması yaptığı’ uyarısında bulundu.

‘Kamu kurumlarına yönelik eylem’ uyarısıyla diğer birimlere gönderilen uyarı yazısında Güneş’in bağlı bulunduğu hücrenin yöneticisi ve IŞİD’in ‘Antep emiri’olarak anılan Yunus Durmaz’ın da isimlerine yer verildi.

Emniyetin yazısında Durmaz’ın eylem noktalarında keşif yaptığı bilgisine yer verilirken, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’nın (TEM) 4322 sayılı yazısında Durmaz’ın, ‘video ve fotoğraf çekerek keşif çalışması yaptığı ve çok sayıda canlı bomba temin etmeye hazır olduğu’ uyarısı yapıldı.

Uyarının ardından polis ve askeri servislerin saatleriyle güzergahlarının değiştirildiği ve 1 Mayıs gösterileri nedeniyle pazar günü önlem alacak emniyet personelinin toplanma ve dağılma noktalarında bu kapsamda değişiklik yapıldığı da belirtildi.

1 Mayıs’ta Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde bombalı araçla saldırı düzenlenmiş, saldırıda iki polis hayatını kaybederken, 18’i polis 22 kişi de yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.