Emine Erdoğan'dan sezaryene karşı seferberlik çağrısı

Emine Erdoğan'dan sezaryene karşı seferberlik çağrısı

Emine Erdoğan, Sezaryen Oranlarının Azaltılmasında Etkili Yöntemler Sempozyumu'nda konuştu: Sezaryen zorunlu yapıldığında hayat kurtarır.

Emine Erdoğan, Ankara Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından düzenlenen Sezaryen Oranlarının Azaltılmasında Etkili Yöntemler Sempozyumu’na katıldı. Emine Erdoğan’ın gündeminde sezaryen vardı.

Türkiye’nin anne sağlığının korunması konusunda yurtdışında da başarı örneği olarak gösterilen önemli adımlar attığını hatırlatan Emine Erdoğan, sezaryen oranlarının azaltılması konusunda da bir seferberlik başlatılması gerektiğini belirtti. Sezaryen oranlarının azaltılması ve gebelerin müdahalesiz normal doğuma teşvik edilmesi konusundaki hassasiyetlerini dile getirdiği konuşmasında Emine Erdoğan, “Sezaryen elbette zorunlu sebeplerle yapıldığında hayat kurtarır. Fakat bir kolaylık olarak görülüp, müdahalesiz normal doğumun yerine tercih edildiğinde anne ve bebek adına kayıplara neden olmaktadır” diye konuştu.

‘NORMAL DOĞUMUN SAYISIZ FAYDALARI VAR’

Uzmanların, normal doğumun kişinin hayat boyu sağlık rotasını belirlediğini ve doğum fizyolojisi ile emzirme fizyolojisi arasında güçlü bir bağ olduğunu söylediğini iddia eden Emine Erdoğan, doğum şeklinin, emzirmenin kalitesini ve süresini belirlediğini ve normal doğumun sayısız faydaları olduğunu ifade etti. Kadınların normal doğum konusunda cesaretlendirilmesi gerektiğini söyleyen Emine Erdoğan, doğumhane ortamlarının önemine dikkat çekerek, “Doğumhanelerin ışıklı ve gürültülü ortamı yerine, rahat, güvenli ve konforlu ortamların hazırlanması, inanıyorum ki kadınlarımızı rahatlatacak, doğum sürecini kolaylaştıracaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.