Emine Ayna: Ambulanslar gelmiş olsaydı siyaseti bırakmazdım

Emine Ayna: Ambulanslar gelmiş olsaydı siyaseti bırakmazdım

DBP’nin eski eş başkanı Emine Ayna, siyaset yaparak Kürt sorununu çözmeye çalışanların lince uğradığını söyleyerek, “Ambulanslar gelmiş ve yaralılar kurtarılmış olsaydı siyasetten ayrılmazdım” dedi.

Cumhuriyet’ten Selin Ongun’a konuşan Ayna, siyasetin Güneydoğu’daki ölümlere bir çözüm üretemediğini belirterek “Demokratik siyaset, silahın araç olarak kullanılmadığı siyaset arenası kapatılıyor” ifadelerini kullandı.

Cizre ve Sur’daki ölümlerle ilgili hükümetin ‘Siyasilerle görüşme yapıyoruz, ambulans gönderiyoruz ama çatışıyorlar‘ gibi bir algı yaratmak istediğini söyleyen Ayna, “Bizim üzerimizden bir meşrulaştırma yapılıyor. Oysa kararları belli. Oradaki insanları en başından ölüme terk etmeye karar vermişler” diye konuştu.

‘Ambulanslar gelmiş olsaydı siyasetten ayrılmazdım’

Siyasetten çekilmesine HDP’nin herhangi bir tepki vermediğini söyleyen Ayna, “Benim siyasette olmam artık çözüm üretmiyor” dedi. Cizre’de ölü sayısı beşe çıkınca siyasetten ayrılma kararı aldığını belirten Ayna, “Ambulanslar gelmiş ve yaralılar kurtarılmış olsaydı siyasetten ayrılmazdım” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.