Emekçilerden taşeronluk protestosu

Emekçilerden taşeronluk protestosu

Meclis'e sunulan "Torba Yasa Tasarısı" kapsamındaki taşeronlaşmayla ilgili düzenlemeleri protesto eden KESK Hakkari Şubeler Platformu üyeleri, taşeronluk sistemine tepki gösterdiler.

ZEKİ DARA - YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - KESK Hakkari Şubeler Platformu üyeleri, geçtiğimiz günlerde Meclis'e sunulan "Torba Yasa Tasarısı" kapsamındaki taşeronlaşmayla ilgili düzenlemelere ilişkin, Hakkari Belediyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya BDP Hakkari il eş Başkanı Mehtap Daştan Demirer, Tarım Orkam-Sen Genel Başkanı Hamit Kurt vee bazı sivil toplum örgütü yöneticileri destek verdi.

KESK Hakkari Şubeler Platformu Eş Başkanı Şükran Sönmez Güldal, Meclis'e sunulan söz konusu tasarının taşeronluğu kaldırmak ya da sınırlamak gibi içeriğinin olmadığı, aksine bir bütün olarak bütün alanlarda taşeronlaştırmayı hedeflediğini kaydetti.

AKP'nin Soma'da yaşanan maden faciasını bir fırsata çevirmeye ve emek örgütlerini kendi aralarında bölmeye çalıştığına işaret eden Güldal, "Kamuoyunda taşeron yasa tasarısına karşı çıkan sendikaların, 'Maden Yasa Tasarısı'na da toptan karşı olduğu gibi bir yanılsama yaratılmaya çalışılması bu taktiğin bir yansımasıdır. Da önce defalarca emekçileri haklarını gasp eden torba yasalarda olduğu gibi birbirleriyle hiç ilgisi olmayan, ayrı ayrı getirildiğinde kimin neye karşı olduğunu net olarak ortaya çıkacağı tasarılar yine 'usta'lıkla birleştirilmiştir."diye konuştu.

Güldal, emekçileri kölece çalışma koşullarına mahkum eden taşeronluğun kapsamını arttıran düzenlemelerin geri çekilmesi ve bir bütün olarak taşeronlaşmanın kaldırılması için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

iş güvencesinin olmadığı her alanda katliamlar, yaşanabileceğini kaydeden Güldal, Soma’daki maden işçileri gibi emeğini taşeron firmalara satmak zorunda bırakılan milyonların gerçeğini en yakıcı halde ortaya koyduğunu söyledi.

Güldal son olarak KESK’li emekçilerin 19. Yüzyılın kölece çalışma koşullarına mahkûm eden taşeronluğa karşı kararlılıkla mücadelelerini sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından KESK’liler sessizce dağıldılar.

1-315.jpg

2-193.jpg

3-124.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.