Elon Musk da Facebook'u sildi

Elon Musk da Facebook'u sildi

Facebook'un kişisel verileri izinsiz kullanmasının ardından, Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO'su Elon Musk, şirketlerinin Facebook hesaplarını bu platformdan kaldırarak 'Facebook'u sil' kampanyasına destek verdi.

Londra merkezli Cambridge Analytica adlı veri analiz firmasının, 50 milyon Facebook kullanıcısının hesaplarından izinsiz kişisel veri topladığı ortaya çıkmıştı. Ayrıca, bu verilerin ABD ve İngiltere siyasi seçimlerini etkilemek için usulsüz kullanıldığı belirtilmişti.

Bunun üzerin sosyal medyada kullanıcılar tarafından #deleteFacebook (Facebook’u sil) kampanyası başlatmıştı.

WhatsApp’ın kurucusu Brian Acton’ın ardından Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO’su Elon Musk da sosyal medyada başlatılan ‘Delete Facebook’ (Facebook’u sil) kampanyasına destek verdi.

Musk, WhatsApp’ın kurucu ortağı Brian Acton’ın ‘Facebook’u silme zamanı’ şeklindeki tweet’ine ‘Facebook ne?’ şeklinde cevap yazmıştı. Musk, daha sonra başka bir kullanıcının ‘Space X ve Tesla hesaplarını sil’ paylaşımına da ‘sileceğim’ cevabını vermişti.

Musk’ın tweeti sonrası, Tesla ve SpaceX firmalarının Facebook hesapları kapatıldı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.