Elon Musk, Avustralya'yı sansür uygulamakla suçladı

Elon Musk, Avustralya'yı sansür uygulamakla suçladı

Elon Musk, tüm X kullanıcılarının Sydney'deki kilise saldırısına ilişkin görüntülere erişiminin durdurulması gerektiğine dair mahkeme kararının ardından Avustralya'yı sansür uygulamakla suçladı.

Avustralya'nın e-Güvenlik Ofisi, Sydney'deki kilise saldırısına ilişkin görüntülere erişimin küresel çapta geçici süreyle yasaklanması için federal mahkemeye başvurdu. Hakim Geoffrey Kennett, tüm X kullanıcılarının söz konusu görüntülere erişiminin geçici süreyle durdurulması gerektiğine hükmetti.

X hesabından yapılan açıklamada, Avustralya'yı sansür uygulamakla suçlayarak, Avustralya e-Güvenlik Ofisinin tüm ülkeler için sansür uygulamayı istediğine işaret edildi. Avustralya Başbakanı Anthony Albanese ise bu açıklamalara karşılık olarak kendisini hukukun üstünde gören Musk’ı "kibirli milyarder" olarak tanımladı.

Söz konusu içeriklerin platformdan kaldırılmasına yönelik tartışmalar sürerken, Sydney'deki Westfield Bondi Junction Alışveriş Merkezi'nde 13 Nisan'da gerçekleşen bıçaklı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırgan, olay yerinde kendisine müdahale eden polis memuru Amy Scott tarafından vurularak öldürülmüştü. Kentteki Christ The Good Shepherd Kilisesi'nde 15 Nisan'da canlı yayımlanan ayinde ise Piskopos Mar Mari Emmanuel ve 3 kişi yaralanmıştı, saldırgan ise yakalanmıştı.

Bu gelişmeler, Avustralya'da sosyal medya platformlarının içerik politikaları ve güvenlik önlemleri üzerine daha geniş bir tartışmayı ateşlemiş durumda.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.