Elazığ Cezaevi'nde 6 kişi açlık grevinde

Elazığ Cezaevi'nde 6 kişi açlık grevinde

HDP milletvekili Aycan İrmez, 'Elazığ Cezaevi'nde 6 kadın tutuklunun açlık grevinde' olduğunu açıkladı. İrmez, Adalet Bakanlığı'na çağrıda bulundu.

HDP milletvekilleri Aycan İrmez, İbrahim Ayhan ve Mehmet Emin Adıyaman, HDP Genel Merkezi’nde Elazığ Cezaevi’nde gerçekleştiği iddia edilen hak ihlallerine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Elazığ Cezaevi’ndeki yaşananlara ilişkin gözlem raporunu açıklayan Diyarbakır Barosu, cezaevinde kadın tutukluların cinsel şiddete varacak şekilde şiddet gördüğü, çocukların darp edildiğini açıklamıştı.

‘6 KADIN TUTSAK AÇLIK GREVİNDE’

Basın toplantısında ilk sözü Aycan İrmez aldı. ‘Elazığ Cezaevi’nde insan hakları ihlallerinin ayyuka çıktığını’ söyleyen İrmez, “Ne yazık ki tutsakların tüm iletişim hakları gasp edilmiş, dışarı ile iletişimleri koparılmış durumda. Tutsakların durumlarına ilişkin dışarıya sağlıklı bir bilgi akışı sağlanamıyor. 6 kadın tutsak, 1 Kasım’dan bu yana hak gasplarını ve hukuksuz uygulamaları açlık grevi yaparak protesto ediyor. Tutsak aileleri ve bizler, tutsakların sağlık durumları ve can güvenliğinden kaygılıyız” dedi.

Adalet Bakanlığı’na seslenen tutuklu İrmez “Her türlü sıkıntıdan siz ve cezaevleri yetkilileri sorumludur. Açlık grevinden kaynaklı yaşanabilecek her türlü olumsuzluktan Adalet Bakanlığı sorumludur” açıklaması yaptı.

HDP’li Mehmet Emin Adıyaman ise “Cezaevlerindeki durum Türkiye’nin en büyük kanayan yarası. Geçmişte Erdoğan kaymakamlara ve tüm bürokrasiye demişti ya, ‘bürokrasiyi bir kenara bırakın bildiğinizi uygulayın’ diye… İşte şimdi olan bu” ifadelerini kullandı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.