El Freni Çekilmeyen Otomobil Dehşet Saçtı: 1 Ölü, 3 Yaralı

El Freni Çekilmeyen Otomobil Dehşet Saçtı: 1 Ölü, 3 Yaralı

Antep'te bagajı kapatmak için araçtan inen sürücü el frenini çekmeyince, hareket eden otomobil, otobüs durağında bekleyen kalabalığın arasına daldı. Kazada, Suriyeli bir kadın hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı.

ANTEP - Edinilen bilgiye göre olay, Özdemirbey Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Kalender U., 27 PU 472 plakalı otomobilini cadde üzerinde park etmek isterken, bagajın açık olduğunu fark etti. Bunun üzerine otomobilden inen şahıs bagajı kapatmak isterken, el freni çekilmeyen otomobil hareket etti. Bir türlü durdurulamayan otomobil, yaklaşık 400 metre yokuş aşağı indikten sonra refüje çarptı. Hızı kesilmeyen otomobil, refüje çarptıktan sonra yön değiştirerek otobüs durağında bekleyen vatandaşların arasına daldı. Otomobili fark ederek duraktan kaçan bazı vatandaşlar kazayı yara almadan atlatırken, kaçmaya fırsat bulamayan 4 kişi yaralandı. Yaralılar arasında bulunan ve Suriye’deki iç savaştan kaçarak Gaziantep’e gelen 25 yaşındaki Fatma İdris, kaldırıldığı Dr. Ersin Arslar Devlet Hastanesi’nde yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kaza sonrası şoka giren otomobil sürücüsü, polis ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. Yaralılardan birinin daha hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Görgü tanıkları olayın aniden geliştiğini belirterek, “Tepeden aşağı doğru gelen otomobil refüje çarptı ve ardından otobüs durağındaki kalabalığın arasına daldı. Ambulans çağırdık ve yaralıları hastaneye götürdük. Yaralılardan biri temizlik görevlisiydi, diğer 3 kişi ise Suriye uyrukluydu. Otomobilin sürücüsü yoktu ve büyük bir şok yaşadık” dedi.

Olay yerine gelen otomobil sürücüsü Kalender U.’nun bir yakınının ise, yaşananlardan dolayı büyük bir üzüntü yaşadığı gözlenirken, “Babam bir komşumuzu sabah havalimanına götürmüştü. Dönüş yolunda hastaneye uğramak istemiş ve araçtan inerken bagajın açık olduğunu görmüş. Bagajı kapatmak isterken hareket eden otomobil, durakta bekleyen 4 kişiyi ezmiş. Umarım yaralıların durumları iyidir” diye konuştu.

İnanılması güç kazada hayatını kaybeden genç kadın, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yapılacak otopsinin ardından cenazenin Suriyeli aileye teslim edileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.