El Cezire, Suudi Arabistan karşıtı yazıyı yok etti

El Cezire, Suudi Arabistan karşıtı yazıyı yok etti

Katar merkezli El Cezire, Suudi Arabistan’da bir günde 50 kişinin idam edilmesini eleştiren bir makaleyi siteden kaldırdı.

Georgetown Üniversitesi Hukuk Merkezi’nden Profesör Arjun Sethi, El Cezire Amerika için kaleme aldığı “Suudi Arabistan, İnsan Hakları İhlalleri için Terörü Bahane Ediyor” başlıklı makalede, idamları sert bir şekilde eleştirdi. Ancak El Cezire’nin Katar’daki merkezi haberi siteden kaldırarak yerel basından da haberi kullanmamalarını istedi.

'RİYAD'I ÜZMEK İSTEMİYORUZ'

Intercept sitesinin haberine göre, kanal diğer yayın organlarına “El Cezire Amerika yerel basına kanalın Suudi Arabistan’ı ve müttefiki olan devletleri üzmek istemiyor” mesajı gönderdi. Intercept, El Cezire’nin haberin neden siteden kaldırıldığıyla ilgili soruya da, bunun teknik bir arızadan kaynaklandığı yanıtını verdiğini aktardı.

AnonHQ sitesi ise, El Cezire yönetiminin haberden dolayı Suudi yetkililerden özür dilediğini ve haberi yayından kaldırma sözü verdiğini bildirdi.

Makaleyi kaleme alan Profesör Sethi de, Twitter’da yazıyla ilgili olarak Suudi Arabistan yanlılarının kendisine hakarete varan mesajlar gönderdiğini söyledi.

Hisselerinin bir bölümü Suudi kraliyetine yakın Katar kraliyet ailesine ait olan El Cezire, özellikle Suriye’de yönetime karşı cihatçı örgütlere destek veren yayınlar yapmakla eleştiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.