El Bab'da ÖSO-Esad çatışması

El Bab'da ÖSO-Esad çatışması

Fırat Kalkanı Harekâtı'nın devam ettiği El Bab bölgesindeki denklem karmaşıklaşıyor. Kentin güneyindeki Tadif'te, Suriye ordusuyla ÖSO arasında çatışma çıktı.

Türkiye’nin ÖSO’yla birlikte Fırat Kalkanı Harekâtını yürüttüğü El Bab’da, ÖSO ile Suriye ordusu arasında çatışma çıktığı haberine ‘doğrulama’ geldi. ÖSO, El Bab’ın güneyindeki Tadif’te Suriye ordusuyla dün akşam çatıştıklarını duyurdu. Şam’dan henüz bir açıklama yok.

Suriye ordusunun Kaplan Birlikleri, bir süredir Halep’ten El Bab’a doğru ilerliyordu. Beşar Esad yönetiminin bu hamleyle Türkiye’nin daha güneye inmesini engellemeyi amaçladığı belirtilirken, bir Rus yetkili de ay başında Tadif’in Suriye ordusuyla Türkiye destekli güçler arasındaki ‘anlaşmalı sınır hattı’ olduğunu söylemişti. İşte Tadif dün, IŞİD’in çekilmesi sonrası Suriye ordusunun kontrolüne geçti.

’22 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ’ İDDİASI

Ancak ÖSO’yla Suriye ordusu arasında çatışma haberi de gecikmedi. Hatta, 22 Suriye askerinin hayatını kaybettiği de öne sürüldü.

Şam yönetimi bu iddiaları teyit etmezken, ÖSO’nun açıklamasında pazar akşamı tarafların karşı karşıya geldiği belirtildi. Geçmişte de benzer bir durum yaşanmış, gerilim Rusya’nın arabuluculuğuyla yatışmıştı. (Duvar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.