Eksi 25 derecede futbol aşkı

Eksi 25 derecede futbol aşkı

Hava sıcaklığının -25 dereceye kadar düştüğü Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde yaşayan çocuklar yarıyıl tatilini top oynayarak geçiriyor.

Türkiye’nin Irak sınırında bulunan Beytüşşebap’ta etkili olan kar yağışı ilçeyi esaret altına aldı. Ancak çocuklar hava sıcaklığının -25 dereceye kadar düştüğü ilçedeki esareti top oynayarak kırdı. Akşam saatlerine kadar karda futbol oynayan çocuklar, yarıyıl tatilinin keyfini çıkarıyor. Çocuklardan Ahmet Engin, “Dondurucu soğukta kale direklerimizi evden getirip boş arazileri düzelttikten sonra top oynuyoruz. Üşüyoruz ama top oynadıkça unutuyoruz. Alıştık artık soğuk karlı günlerde top oynamaya” dedi.

Yusuf Gökçe adlı çocuk ise, “İki gün önce sabah kalktığımızda kar yağmıştı. Boş araziye gidip karı ezdikten sonra kalelerimizi kurduk ve top oynadık. Her gün buraya gelip top oynuyoruz. Önce çok üşüyoruz sonra top oynadığımızda ısınıyoruz” diye konuştu.

Çocuklar kendilerine halı saha yapılmasını da istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.