Eksi 10 derecede kaplıca keyfi

Eksi 10 derecede kaplıca keyfi

Bursalı dağcılar eksi 10 derecede kar altında kaplıcaya girdi.

Uludağ Dağcılık Kulübü (ULUDAK) üyesi 6 dağcı, 70 santimlik karda 5 saat tırmanış yaptıktan sonra, Gemlik ilçesi sınırlarında bulunan bin rakımlı Delmece yaylasına tırmanıp, geceyi eksi 10 derecede kar üstünde yatarak geçirdi.

Sabah yürüyüşlerine devam eden dağcılar, Orhangazi ilçesine bağlı Keramet köyünde bulunan kaplıcaların keyfini eksi 10 derecede çıkarttı.

Uludağ Dağcılık Kulübü üyesi 6 dağcı, "Biz bu kar yürüyüşlerini geleneksel hale getirdik. 2 günlük bir yürüyüş planladık. Gemlik Selimeye köyünden başlayarak 5 saatlik bir yürüyüşün ardından bin rakımlı Delmece yaylasına tırmandık. Burada eksi 10 derecede kar altında yatarak geceyi geçirdik. Sabah kalktıktan sonra Orhangazi ilçesine bağlı Keramet köyüne doğru yola devam ettik. Buraya ulaştıktan sonra Keramet kaplıcalarına kar altında girerek keyifli bir gün geçirdik. Kar altında kaplıcaya girmek çok keyifli. Her yerde kar var, siz sıcacık suda yüzüyorsunuz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.