Ekonominin tek patronu Mehmet Şimşek

Ekonominin tek patronu Mehmet Şimşek

Yeni hükümetteki görev dağılımı belli oldu. Hükümet Sözcülüğü görevini Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ üstlenirken, ekonomide tek patron Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek oldu.

Başbakan Binali Yıldırım Başkanlığında toplanan yeni Bakanlar Kurulu’nda görev dağılımı belli oldu.

Yeni hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ’ın yaptığı açıklamaya göre, Başbakan’a bağlı kurumlarda değişiklik yapıldı. Daha önce de Başbakanlığa bağlı MGK Genel Sekreterliği, MİT Müsteşarlığı ve TOKİ’nin yanı sıra yeni kurulan Türkiye Varlık Fonu da Başbakan’a bağlı olacak. Son 1 yılda el konulan yüzlerce şirketle ilgili süreci yöneten TMSF’nin doğrudan Başbakan’a bağlanması dikkat çekti.

Hükümet Sözcüsü’ne bağlı kurumlarda da değişikliğe gidildi. Yeni Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, kendisinden önce Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin üstlendiği Meclis’le ilgili görevleri de yerine getirecek.

EKONOMİNİN KAPTANI ŞİMŞEK

Görev dağılımında en dikkat çekici isim Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek oldu. Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Şimşek’in ekonomi koordinasyonu ve bankaların sorumluluğunu üstlendiğini açıkladı.

Ayrıntılı görev dağılımı Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra belli olacak ama daha önce Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’ye bağlı olan SPK ve BDDK’nin da bundan sonra Şimşek’e bağlı olması bekleniyor. Canikli’nin görev alanındaki TMSF de Başbakan’a bağlandı. Bu durumda Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ekonominin kaptanı oldu.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan Başbakan Yardımcılığı’na getirilen Fikri Işık’a bağlanacak kurumlar da merak konusuydu. Işık’a daha önce Numan Kurtulmuş’un görev alanı içinde bulunan RTÜK bağlandı. Işık’ın asıl görev alanları ise MGK kararlarının ve reformların takibi olacak.

Sağlık Bakanlığı’ndan Başbakan Yardımcılığı’na getirilen Recep Akdağ ise, Kıbrıs işleri koordinasyonu ile AFAD ve yatırım ajansıyla ilgili işleri yürütecek.

Kabineye ilk kez giren Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’na ise vakıflar, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve TİKA bağlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.