Eğitim Sen'lilerin cezası iptal

Eğitim Sen'lilerin cezası iptal

Eğitim Sen'in 29 Aralık iş bırakma eylemine katılan öğretmene verilen para cezası İdare Mahkemesi'nce iptal edildi.

Eğitim Sen’in 29 Aralık 2015 tarihinde “Savaşa Karşı Barış İçin 29 Aralık’ta Hizmet Üretmiyoruz” sloganıyla aldığı iş bırakma eylemine katılan öğretmenler hakkında verilen ceza yargıdan döndü.

Eğitim Sen İstanbul 7 No’lu Şube üyesi matematik öğretmenine, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce verilen maaş kesintisi cezası mahkemeye taşındı. Eğitim Sen’in açtığı dava İstanbul 2. İdare Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme öğretmene uygulanan 30’da 1 maaş kesintisi cezasını hukuka aykırı bularak iptal etti.

EĞİTİM SEN: HUKUK DIŞI CEZA YARGIDAN DÖNDÜ

Eğitim Sen İstanbul 7 No’lu Şube Hukuk Sekreteri Zeynel Özgün kararın ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Sendikal eylemlere ceza verilemeyeceğine ilişkin daha önce de verilmiş birçok mahkeme kararı var. Bunca yargı kararına karşın 29 Aralık eylemine yönelik MEB tarafından başlatılan soruşturmanın hukuk dışı olduğunu başından beri söylüyoruz. Mahkeme kararlarına göre sendikal faaliyet sayılan bu eylemlere ceza verilmesi, sendikal faaliyetlerin engellenmesi anlamına gelmektedir ki bu da TCK hükümlerine göre suçtur. Bu hukuksuz soruşturmaları açanlar da disiplin cezası verenler de açıkça hukuku çiğnemişlerdir. Bunlar hukuk önünde mutlaka hesap verecekler.” (DUVAR)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.