Eğitim-Sen'den Yarıyıl Değerlendirmesi

Eğitim-Sen'den Yarıyıl Değerlendirmesi

Eğitim-Sen Hakkari Şubesi, 2015-2016 eğitim öğretim yarıyıl tatili ile ilgili bir açıklama yaptı.

Eğitim-Sen Hakkari Şubesi Eş Başkanı Süleyman Aşkan, yıllardır genel idari hizmetler, teknik, yardımcı hizmetler ve 4C statüsünde çalışan eğitim emekçilerinin karşı karşıya oldukları sorunlar olduğunu söyledi.

Aşkan, “Eğitimin sağlıklı bir şekilde işlemesi için büyük emeği olan bu arkadaşlarımızın görev tanımının ve mesai saatlerinin çoğu zaman belli olmaması, görev tanımları olmadığı için her işi yapar hale getirilmesi, çözülmesi gereken acil bir sorundur. Özellikle yardımcı hizmetler alanında yaşanan taşeronlaşma uygulamalarına derhal son verilmek zorundadır. Eğitimin ve eğitim emekçilerinin yaşadığı tüm ekonomik, sosyal ve özlük sorunlar çözülmelidir.

Okulöncesi eğitimden başlayarak eğitim yatırımlarına, ders kitaplarının hazırlanmasından eğitim yöneticilerinin belirlenmesine, sınıf mevcutlarından eğitimin kamusal, bilimsel, demokratik, laik ve her bireyin kendi anadilinde yapılması ilkesine uygun adımlar atılmalıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.