Eğitim-Sen'den müzik ve şiir dinletisi

Eğitim-Sen'den müzik ve şiir dinletisi

Eğitim Sen Hakkari Şubesi yıl sonu etkinliği kapsamında bir dinleti düzenledi. Atatürk Kültür merkezinde gerçekleştirilen dinletide Kürtçe – Türkçe türküler seslendirilip, şiirler okundu.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - 2013 -2014 Eğitim ve öğretim sezonunun sonuna gelinirken, Eğitim - Sen Hakkari Şubesi, bir dinleti düzenledi. Sendika üyesi öğretmenlerin katılımı ile Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen şiir ve müzik dinletisinde öğretmenler Kürtçe ve Türkçe türküler seslendirip, yine Kürtçe - Türkçe şiirler okudu.

Dinleti programı öncesi söz alan Eğitim – Sen Hakkari Şubesi Eş Başkanı Şükran Sönmez Güldal, hükümetin eğitim, sağlık ve diğer alanlardaki politikalarını eleştirerek, Kayseri’de öğrenci şiddeti sonucu yaşamını yitiren öğretmeni anarak, diğer sektörlerde şiddete maruz kalan emekçilere dikkat çekti. 

Hükümetin başta eğitim olmak üzere, insan hakları ve demokrasi alanlarında da sınıfta kaldığını ifade ederek, okulların tatile gireceği 13 Haziran Cuma günü saat 11.30’da hem Hakkari’nin hem de Türkiye’nin genel eğitim sorunları ile ilgili kamuoyuna bir rapor paylaşılacağını kaydetti.

Açıklamanın ardından değişik okullarda görev yapan Eğitim- Sen üyesi öğretmenler, başta Roboski katliamı olmak üzere Soma faciası ve Lice katliamına dikkat çeken şiirler okuyup Kürtçe – Türkçe türküler seslendirdiler.

Eğitim- Sen’in dinletisi geç saatlere kadar devam etti.

6-014.jpg

2-209.jpg

3-140.jpg

5-034.jpg

1-338.jpg

5-035.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.