Eğitim-Sen'den açığa alınmalara tepki

Eğitim-Sen'den açığa alınmalara tepki

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Hakkari Şubesi MEB'in 11 bin 285 öğretmeni açığa alması ile ilgili açıklama yaptı.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - KESK Hakkari Şubeler Platformu toplantı salonunda yapılan ve sendika bileşenlerinin destek verdiği açıklamayı Eğitim-Sen eğitim sekreteri Yusuf Demir tarafından okundu.

Eğitim öğretim yılının açılmasına sayılı günler kala çıkarılan KHK ile tek seferde 28 bin 163 öğretmenin savunma hakkı bile tanınmadan kamu görevinden ihraç edildiğini belirten Demir, 8 Eylül tarihinde 11 bin 285 öğretmeninin açığa alındığını söyledi.

Siyasi iktidarın, emek, barış ve demokrasi mücadelesi yürüten eğitim emekçilerden intikam alırcasına hareket etiğini savunan Demir, “Hükümet, yandaş medya ve yandaş sendikanın işbirliği ile oluşturulan algı operasyonu ve açıkça iftira niteliği taşıyan suçlama ve hedef göstermeler sonucunda gerçekleştirilen açığa almalar, açık bir “yargısız infazdır” dedi.

Evrensel hukukun, temel hak ve özgürlüklerin yok sayıldığını ifade eden Demir, “Operasyonlar, ülke çapında açık bir dikta rejimine doğru gidildiğinin somut kanıtıdır. MEB’in açığa almaları hangi yasal soruşturma ve delilere dayandırdığını açıklamaması, daha da vahimi, kendisini yargının yerine koyarak ve yaratacağı hukuksal sonuçları düşünmeden doğrudan hüküm vererek hareket etmesi göz göre göre suç işlediğini göstermektedir” diye konuştu.

Demir, hükümetin kendisine muhalif herkesi “terör suçu” ile ilişkilendirerek kamuoyu desteğini arkasına almayı a çalışmakla suçlayarak, etnik ve siyasal kimliklere göre yapılan fişlemeler, sendikal aidiyetler, ihbarlar, sendikal husumet üzerinden eğitim emekçilerinin örgütlü mücadelesinin hedef alındığın ifade eti.

Demir şunları söyledi: “Eğitim ve bilim emekçileri, bu tür saldırılara ve örgütlü mücadeleyi dağıtma amaçlı siyasal operasyonlara pabuç bırakmayacak kadar köklü bir mücadele geleneğine sahiptir. Kamudan hukuksuz bir şekilde ihraç edilen ve açığa alınan bütün eğitim emekçileri görevlerine iade edilmeli, örgütlü mücadelemize yönelik bu haksız ve pervasız saldırı, bütün sonuçları ile birlikte derhal durdurulmalıdır. Eğitim Sen, nereden ya da kimden gelirse gelsin, eğitim emekçilerinin örgütlü mücadelesini hedef alan, iktidarın baskıcı ve anti demokratik uygulamalarına zemin hazırlayan her türlü yasa dışı girişim ve saldırının karşısında hukuksal ve örgütlü mücadelesiyle durmayı sürdürecektir”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.