Eğitim-Sen Hakkari Şubesi: Mevzuat ve yasalara aykırı uygulamalar devam ediyor

Eğitim-Sen Hakkari Şubesi: Mevzuat ve yasalara aykırı uygulamalar devam ediyor

Eğitim-Sen Hakkari Şubesi yaptığı açıklamada, 'Hakkâri Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün bünyesinde yaşanan mevzuat ve yasalara aykırı uygulamalar yaşandığını ve bunlara karşı bir müdahalenin olmadığını' aktardı.

Eğitim-Sen Hakkari Şubesi, Hakkâri Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün bünyesinde uzun süredir mevzuat ve yasalara aykırı uygulamaların yaşandığını belirtti.

Bunun üzerine açıklama yapan Eğitim-Sen Hakkari Şubesi, “Kamu kurumunun giderek siyasallaşması, ilgili mülki amirlerin ve idari sorumluların müdahale etmemesi, bizleri bu açıklamayı yapmaya mecbur bırakmıştır” diye kaydetti.

Eğitim-Sen Hakkari Şubesi’nin yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

“Hakkâri Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, usta öğreticilere önceden mesaj atmak suretiyle 29.02.2024 tarihinde bir seminer yapılacağını ve katılımın zorunlu olduğunu bildirmiştir. Belirtilen seminer, AKP Hakkâri İl başkanı ve yöneticilerinin katıldığı, seçim propagandasının yapıldığı bir toplantıya dönüşmüştür.

“Kurs merkezi idaresine baskı yapılmış, Kurs Merkezi idarecisi tehdit edilmiştir”

Açık bir şekilde kamu çalışanları zorunlu bir şekilde bu toplantıya çağırılarak suç işlenmiştir. İlgili kurum amiri de aynı toplantıda, siyasi parti yöneticileriyle aynı platformda oturmaktan imtina etmemiştir. Ayrıca başka bir örnekte de, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne bağlı Destekleme ve Yetiştirme Kurs Merkezi’nde, 8 Kasım 2023 tarihinde öğrenciler arasında çıkan kavga sebebiyle kurum idaresi ve öğretmenlerinin başlatmış oldukları disiplin süreçleri sonucunda dört öğrenci kurs merkezinden uzaklaştırılmıştır. Tüm bu süreçlerle ilgili mülki ve idari amirlerin bilgisi vardır. Buna rağmen, bu öğrencilerin tekrardan kurs merkezine alınması için Halk Eğitim Merkezi Müdürünün odasında, AKP il yöneticileri tarafından kurs merkezi idaresine baskı yapılmış ve Destekleme ve Yetiştirme Kurs Merkezi idarecisi tehdit edilmiştir.

“Bir öğretmen, mevzuata aykırı bir şekilde, yaklaşık bir aydır görevlendirilmiştir”

Kurs merkezi idaresi, bu kararın idare ve öğretmenlerin ortak kararı olduğu, bu yüzden kararı geri alamayacağını belirtmiştir. 8 Aralık 2023 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli Şube Müdürlerinden biri, yetki alanında olmamasına rağmen, kurs merkezi yönetimini arayarak bu öğrencilerin kursa geri alınmasını istenmiştir. Bütün bu gelişmelerden sonra 20 Şubat 2024 tarihinde kurs merkezi idarecisi olarak görev yapan müdür yardımcısı, kurum içinde görev değişikliği ile kurs merkezinden alınarak görev yeri değiştirilmiştir. Yerine de aynı kurs merkezinde ücretli öğretmenlik yapan ve AKP gençlik kolları çalışanı, aynı zamanda AKP Hakkâri belediye meclis üyesi aday adayı olan bir öğretmen, mevzuata aykırı bir şekilde, yaklaşık bir aydır görevlendirilmiştir.

“Ders çalışma ve başarılı olma konusunda gençlerimizi olumsuz etkileyecektir”

Disiplin yönetmeliğine aykırı hareket eden ve yüzlerce öğrencinin akademik başarısını olumsuz etkileyen bu öğrencilerin, AKP il başkanlığının girişimiyle tekrardan kurs merkezine alınması, siyasilerin kamu kurumlarına açıkça müdahalesidir. Son bir yıldır Destekleme ve Yetiştirme Kursu’nda idareci olarak çalışan müdür yardımcısının öğretmen grubuyla yakalamış olduğu uyum sonucunda, gençlerimizin üniversiteye yerleştirme başarısı ortadayken (2023 ÖSYM sonuçlarına göre ilk 10 binde 8 öğrenci ve istatistiki verilerle üniversiteye en çok öğrenci yerleştiren kurs merkezi), AKP il başkanlığının girişimiyle görevden alınması kabul edilemez. Geçen senenin başarısına güvenip Destekleme ve Yetiştirme Kurs Merkezi’ni tercih eden öğrencilerin böyle bir olayla karşılaşması, ders çalışma ve başarılı olma konusunda gençlerimizi olumsuz etkileyecektir.

“Gerekli mücadeleyi yürüteceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız”

Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve teftiş kuruluna sesleniyoruz! Bu kurumda yaşananlar hakkında her hangi bir soruşturma başlattınız mı? Eğer bir soruşturma yapılmamışsa, bu demektir ki tasarrufunuzda olan ve sizin de ortak olduğunuz bir durumdur ve suç teşkil etmektedir. Son dönemlerde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birçok kararında siyasi, ötekileştirici ve yanlı bir yaklaşım gösterdiği, bunu çalışma alanına yansıttığı görülmektedir. Görevini ihmal eden ve kötüye kullanan kurum müdürleri hakkında gerekli hukuki girişimlerd bulunulmuştur. Bir kez daha bu vesileyle bütün kurum amirlerinin yasa ve yönetmelikler çerçevesinde hareket etmeleri gerektiğini hatırlatıyoruz. Son olarak şehrin mülki amiri Hakkâri Valisi Sayın Ali ÇELİK’e çağrıda bulunuyoruz! Şehrin mülki amiri gibi hareket eden Hakkâri AKP İl Başkanlığı’na söyleyecek bir sözünüz yok mu? Bu kadar hukuksuz, mevzuata aykırı, suç teşkil eden girişimlere niye izin veriliyor? Olaylarda adı geçen kişilerin isimlerinin gerekli görüldüğü takdirde kamuoyuyla paylaşılacağını belirtmek isteriz. Tüm bu yaklaşımları kabul etmediğimizi ifade eder ve buna karşı gerekli mücadeleyi yürüteceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.”

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.