Eğitim-Sen: AKP Licelilere saldırıyor

Eğitim-Sen: AKP Licelilere saldırıyor

Eğitim-Sen Yüksekova Temsilciliği Lice'de askerin açtığı ateş sonucu 2 yurttaşın yaşamını yitirmesi ile ilgili basın açıklaması yaptı.

HABER MERKEZİ - Eğitim-Sen Yüksekova Temsilciliği tarafından yapılan yazılı açıklamada Hakkari, Dersim ve Diyarbakır`ın Lice ilçesinde binlerce insanın günlerdir, artık hiç kimse ölmesin diyerek barış nöbeti tutuğu hatırlatılarak; "Savaşın ölüm dışında hiçbir şey getirmeyeceğini ifade edenlere AKP özel birlikleriyle saldırıyor! Etrafına ölüm saçan bir zor aygıtı, yandaş medyanın kör noktalarından güç alarak zulüm saçmaya devam ediyor" denildi.

AKP`nin, Kürt sorununu barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözme iddiasında olduğuna değinilen açıklamada "AKP'nin çatışmasızlığın gölgesinde savaş kalelerini inşa etme gayretine girdiği Lice`de savaşa karşı barışı yeşertme derdine düşenlere karşı özel birlikleriyle saldırdığı bir dönemde, barış için hep birlikte mücadele etmemiz gerektiği açıktır" denildi. 

Açıklamanın sonunda şunlar belirtildi; Eğitim Sen olarak belirtmek isteriz ki, kaygımız da özlemimiz de tüm farklılıklarımızla birlikte eşit ve özgürce kendimizi var edebileceğimiz, demokratik bir yaşama dairdir! Bu özlemimize bizleri yaklaştıran Gezi Direnişi`nin ardından artan umudumuzla, herkesi savaşa karşı barışın, sömürüye karşı eşitlik ve özgürlüğün, ölüme karşı yaşamın sesi olmaya ve Lice`den yükselen barış çağrısını sahiplenmeye çağırıyoruz! 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum