Efkan Ala’dan ‘OHAL’ açıklaması: Kimse endişelenmesin

Efkan Ala’dan ‘OHAL’ açıklaması: Kimse endişelenmesin

MGK’da alınan OHAL kararının ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ile AK Partili Mustafa Şentop açıklamada bulundu.

Milli Güvenlik Kurulu kararlarını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 ay süreyle tüm Türkiye’de olağanüstü hal kararı alındığını duyurdu.

Erdoğan’ın açıklamasının ardından karara ilişkin konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala, OHAL’in hiçbir olumsuzluğa yol açmayacağını savundu.

Bakan Ala, darbe girişimine dikkat çekerek, “Vatandaşımızın hayatında hiçbir olumsuzluğa yol açmayacak; OHAL, bu mücadelede devletin işleyişine hız kazandıracak. Hiç kimse endişe etmesin.” dedi.

Şentop: Bizim yaşadığımız Fransa’dan daha vahim

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı AK Partili Mustafa Şentop ise alınan OHAL kararıyla ilgili olarak, “OHAL anayasamızdaki sivil yönetim usullerinden birisi. Muhtemelen bu gece resmi gazetede yayınlanır ve bununla beraber OHAL başlamış olur” dedi.

Fransa’daki OHAL’i anımsatan Şentop, “Fransa bu akşam Paris’teki OHAL’i 6 ay daha uzattı. Bunu da hesaba kattığımızda Paris’te 1 seneyi aşkın süre OHAL olmuş olacak. Bizim yaşadığımız olayın daha vahim olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

“Yönetimle ilgili değişen bir şey yok. Valilerin yetkilerinde bir artma söz konusu olabilir” diyen Şentop, “Bu OHAL ilanının belli bir gerekçesi var. Bu gerekçeye bağlı olarak bazı uygulamalar söz konusu olacaktır. Genel olarak hayatın akışını etkileyecek bir şey olmayacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.