Efkan Ala: Bölgede siyasi temsilci sadece HDP değildir

Efkan Ala: Bölgede siyasi temsilci sadece HDP değildir

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Herkes kendini yeniden formatlasın. Bölgede siyasi temsilci sadece HDP değildir” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Habertürk TV’de gündeme dair soruları yanıtladı. Bakan Ala’nın konuşmasından satır başları şu şekilde:

BÖLGEDEKİ ÇATIŞMALI ORTAM

“Herkes elinden geleni yapar, teröre topyekün bir karşılık verilirse sonuç alırız. Milletten hizmete getireceğim diğer oy alıp, böyle zamanlarda milleti sokağa çağırmak bu çözüme katkı mıdır? Hendeklerin arkasında durmak çözüme katkı sağlayabilir mi? Biz güçlü bir hükümetiz şuanda, hiç gerekçe aramadan işimizi yapıyoruz. Ümit ederim ki milletimizi rahatlatacak bir sonuç alırız. 40 yıldır devam eden bir meselede ‘hemen yarın bitecek’ desek sormaz mısınız ‘nasıl olacak?’ diye. Terörün ne zaman biteceğine dair tarih veremeyiz. Çözüm sürecinin bitmesine göz mü yumacaktık. Gereken yapılıyor şuanda. Bundan sonraki mücadelede de minimize edecek programımızı yürütüyoruz.”

“BÖLGEDE SİYASİ TEMSİLCİ SADECE HDP DEĞİLDİR”

“HDP teröre karşı durumunu deklare edemiyor. ‘Bizim arkamızda terör örgütü var’ diyen biriyle, terörün çözülmesinde nasıl bir çözüm bulunur? Bu mesele sadece HDP’den mi ibaret? Üzerine düşeni yapsınlar. Açık bir sesle teröre ‘dur’ desinler. Herkes kendini yeniden formatlasın. Bölgede siyasi temsilci sadece HDP değildir.”

DEFNEDİLEMEYEN CENAZELER

Cenazelere ilişkin de konuşan Bakan Ala şöyle devam etti:

“Bazı siyasiler sorun kalsın ki istismar edelim düşüncesinde. Belediyeler bu konuda görevini yapmıyor. Benim bakanlığımı yaparken en zorlandığım şey şehit ailelerine telefonla konuşmam. Peki çocuğu kandırılmış dağa götürülmüş bir baba, ne durumdadır? Birileri bu babaların çocuklarını terörist yapmak istiyor. Hendeği destekleyip, sonra burada olaylar olur demek ne kadar doğru? Yazıktır, günahtır. Biz bin yıllık kardeşiz. Herkes aklını başına alsın. Herkesin üzerine görev şu; teröre tam olarak karşı olmak. Biz Türkiye’ye demokrasi vaat ediyoruz. Siz neden hendek kazıyorsunuz, neden bomba koyuyorsunuz? Diyarbakır Belediye’sine 2015’te giden para 489 milyon, Erzuruma giden 381 milyon, Eskişehir’e giden 389 milyon. Bakıyorsunuz, en fazla Diyarbakır’a gidiyor. Bir de hizmete bakın. Biz bize düşeni yapıyoruz. Hizmet için oy alan da kendi üzerine düşeni yapacak. Sur’da hizmet verecek. Belediye araçlarıyla hendek kazmayacak.”

MÜLKİ İDARE AMİRLERİNİN ÖZLÜK HAKLARI

"Kolay bir şey. Ben de aynı meslekten geliyorum. Mülki idare amirlerine getirilecek düzenleme bütçeye yük getirmez. İstedikleri eşit bir konumda olmak. Önemli olarak kamuda adaleti sağlamak. Gündemimizde var fakat aciliyeti yok. Biliyoruz ki mülki idare amirleri bu konuda sabırlıdırlar."

YENİ KİMLİK KARTLARI

Yeni kimlik kartlarını Meclis’e gönderdiklerini ifade eden Bakan Ala, "O maddeler geçtiğinde kısa zamanda yapacağız. Önümüzdeki yıl buna geçmiş oluruz. Milletimizi çok rahatlatacak bir düzenleme. Her şeyimiz bir kartta olacak. Erkek kadın için tek renk olacak. Vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu bütün bilgiler içerisinde olacak" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.