EFJ’den gözaltındaki Evrensel muhabirleri için çağrı

EFJ’den gözaltındaki Evrensel muhabirleri için çağrı

EFJ, 15 gündür gözaltında tutulan ve durumları hakkında bilgi verilmeyen Evrensel gazetesi muhabirleri Cemil Uğur ve Halil İbrahim’in derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) Evrensel gazetesi muhabirleri Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat’ın derhal serbest bırakılmaları için çağrı yaptı.

Gazetecilerin 15 gündür Mersin’de gözaltında tutulduğunu hatırlatan EFJ, gözaltındaki gazetecilerin hakaret ve tehditlere maruz kaldığına dikkat çekerek, Uğur ve Polat’ın durumu hakkında Mersin polisinin bilgi vermediğini belirtti.

EFJ’den yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“EFJ ve iştirakleri gazetecilerin durumları, uzun gözaltı süresi, gazetecilerin maruz kaldıkları tehdit ve hakaretler nedeniyle son derece endişeli.

“Gazetecilik suç değildir ve gazeteciler halkın doğru bilgiye ulaşması için çalışmaktadır.

“Türkiyeli otoriteler derhal meslektaşlarımız Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat’ı serbest bırakmalı ve gözaltındayken maruz kaldıkları hakaret ve tehditlerle ilgili olarak soruşturma başlatmalıdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.