e-Devlet'ten Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru olanağı

e-Devlet'ten Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru olanağı

Tüketici Hakem Heyetleri yeniden yapılandırıldı. Buna göre 921 Tüketici Hakem Heyeti'nden 211'i yetkili merci olarak yetkilendirildi. 1 Ağustos'tan itibaren e-Devlet üzerinden de başvuru yapılabilecek.

Tüketici Hakem Heyetleri’nin işleyişinde 1 Ağustos tarihinden itibaren değişikliğe gidilecek. Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Tüketici Hakem Heyetleri’nin, nüfus yoğunluğu, başvuru sayıları gibi konular göz önünde bulundurularak yeniden yapılandırılması amacıyla, il merkezlerinde ya da yakın ilçelerde merkezler oluşturularak bir araya getirildiği bildirildi.

Bu düzenleme doğrultusunda 211 Tüketici Hakem Heyeti karar merci olarak yetkilendirildi. Tüketici Hakem Heyeti oluşturulmayan ilçelerde ise kaymakamlıklarda başvuru alımı, Tüketici Bilgi Sistemi’ne (TÜBİS) kayıt, ilgili tarafları bilgilendirme gibi konularda çalıştırılmak üzere bir görevlendirmeli personel bulundurulacak.

1 Ağustos’tan itibaren e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilecek.

ÜST SINIR NE?

Her il ve ilçe merkezine 1995 yılında en az bir tane kurulan Tüketici Hakem Heyetleri, tüketici, satıcı ve sağlayıcılar arasında çıkan uyuşmazlıkların daha basit, hızlı, masrafsız çözümlenmesini sağlamayı ve yargının yükünü azaltmayı amaçlıyor. Geçen 23 yıllık sürede tüketicilerin ekonomik çıkarlarının korunması amacıyla önemli bir görev üstlenen Tüketici Hakem Heyetleri, bugün itibarıyla 81’i ilde ve 921’i ilçede olmak üzere toplam bin 11 noktada faaliyet gösteriyor. Tüketici hakem heyetleri, bu yıl itibarıyla 6 bin 860 liraya kadar olan uyuşmazlıklarda tarafları bağlayıcı nitelikte karar veriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.