Dursun Ali Gündoğdu, Adnan Çimen ve Sadrettin Sarıkaya tutuklandı

Dursun Ali Gündoğdu, Adnan Çimen ve Sadrettin Sarıkaya tutuklandı

'FETÖ' soruşturması kapsamında aranırken önceki gün İstanbul'd aynı evde gözaltına alınan ski hakim Dursun Ali Gündoğdu ile eski savcılar Adnan Çimen ve Sadrettin Sarıkaya tutuklandı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından haklarında yakalama kararı çıkartılan ve önceki gün İstanbul Başakşehir’de gözaltına alınan eski hakim Dursun Ali Gündoğdu ile eski savcılar Adnan Çimen ve Sadrettin Sarıkaya akşam saatlerinde adliyeye sevkedildi. Bakırköy Adliyesi’ne getirilen Gündoğdu, Çimen ve Sarıkaya, Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Yargıtay 16. Ceza Dairesi’ne yaklaşık 4 saat ifade verdi.

Kısa bir aradan sonra Daire, mevcut delil durumu, kaçma şüphesinin bulunması, adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalması ve hakkındaki suçların katalog suçlardan olması nedeniyle Gündoğdu, Çimen ve Sarıkaya’nın, ”silahlı terör örgütüne üye olma”, ”Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini yıkmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” ve ”anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

EV TEMİN EDENE TUTUKLAMA TALEBİ

Bunun yanı sıra eski hakim ve savcılara ev temin ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Erol Yılmaz İrfanoğlu da ”örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan tutuklaması talebiyle nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Her üç isim, “Selam Tevhid” soruşturmasında kumpas kurmakla da suçlanıyor. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.