Durankaya Mantarı Adeta Kapışılıyor

Durankaya Mantarı Adeta Kapışılıyor

Hakkari’de bahar aylarının gelmesi ile birlikte doğal ortamda yetişen mantarlar işsizlerin gelir kaynağı oldu.

HAKKARİ - Yüksek rakımlardaki yaylalarda doğal ortamda yetişen mantarlar Hakkari’de kilosu 20 liradan satılmasına rağmen adeta kapışılıyor. Durunkaya Beldesi’ndeki yaylalarda topladığı çuvallar dolusu mantarları şehrin en işlek caddelerinde kısa sürede satmanın mutluluğunu yaşayan bazı vatandaşlar, mantar satarak aile bütçelerine katkıda bulunduklarını belirttiler.

Son günlerde havaların yağışlı geçmesi nedeniyle yörede bolca mantar yetiştiğini belirten vatandaşlar, buna en çok dar gelirli ailelerin sevindiğini belirttiler. İlk başlarda pazara getirilen mantar kilosunun 40 ile 50 Lira arasında satıldığını belirten vatandaşlar, daha sonra piyasaya bulca mantar getirilmesi nedeniyle kilosunun 20 liraya kadar düştüğünü ifade ettiler.

Mantar kilosunun et kilosuna eş değer olmasına rağmen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten mantar satıcıları satışlardan memnun olduklarını belirttiler.

Durankaya Mantarı Adeta Kapışılıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.