Dünya Kadınlar Günü'ne oturma eylemi yaparak girdiler

Dünya Kadınlar Günü'ne oturma eylemi yaparak girdiler

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 7 Mart gecesini 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe bağlayan saatlerde kadın cinayetlerine dikkat çekmek için Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yaptı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, kadın cinayetlerine dikkat çekmek için 7 Mart gecesini 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe bağlayan saatlerde Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yaptı. Beraberlerinde getirdikleri mumlarla, ‘’ Sessiz Kalmıyoruz ‘’ yazan grup, yaşanan kadın cinayetlerine tepki gösterdi.

Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu adına açıklama yapan Gülsüm Kav,’’ Kadın cinayetlerini durdurmak için çözüm önerilerimizi sunduk. Yıllar böyle geçerken cinayetlerde ne yazık ki azalma yerine artışta gözlemledik. Buradan geçen insanların bu saatte bu kadınların burada ne işi var diye sormalarına sebep olacak şekilde oturmamızın nedeni tamda şudur. Biz bu sefer 8 Mart’ı ilk saatlerinde böyle yaşam için nöbet tutarak karşılamak istedik. Kadınların sürekli orada ne işi vardı, bunu neden şöyle yapmıştı diye sorgulanmasına bir itiraz yükseltiyoruz. Buna sessiz kalmıyoruz. Bunu göstermek istedik’’ ifadelerini kullandı.

"Kadın cinayetlerini durduracağız" şeklinde slogan atan kadınlar basın açıklamasının ardından dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.