Dünya atlasına yeni kıta eklenebilir

Dünya atlasına yeni kıta eklenebilir

Yeni Zelandalı bilim insanları Avustralya'nın doğusunda yeni bir kıtanın olabileceğini öne sürdü. Yeni Zelanda'nın da içinde olan bölgeye 'Zealandia' olarak adlandırıldı.

Yeni Zelanda’lı yer bilimi uzmanlarının yaptığı çalışmalar sonucunda Avustralya’nın doğusunda 4.9 milyon kilometrelik ayrı bir kıtanın var olduğunu açıkladı.

Avustralya’nın doğusunda bulunan Yeni Zelanda, Fiji ve Tonga gibi ada ülkelerini de içine alan bölgeyi bilim insanları ‘Zealandia’ olarak isimlendirdi. Bilim insanlarına göre 4.9 milyon kilometrelik alandaki adaların aslında birbirine bağlı olduğu belirtildi. Bölgedeki en büyük kara parçası ise Yeni Zelanda. Fiji ve Tonga gibi küçük adalar olsa da ‘Zealandia’ olarak adlandırılan bölgenin yaklaşık yüzde 94’ü sular altında.

Yeni Zelanda ve çevresindeki bölgenin Avustralya kıtasından yer şekillerine göre tamamen ayrı olduğunu savunan bilim insanları, araştırmalarının sonucuna yer kabuğunda bulunan çatlakları inceleyerek  ulaşıldığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.