Düğün müzisyenlerinden ilginç istek!

Düğün müzisyenlerinden ilginç istek!

Van’da düğün sanatçıları diye bilinen müzisyenler, cuma günleri düğünlerinin kaldırılması talebinde bulundular.

Van genellikle kır düğünleri 3 veya 4 gün boyunca sürmesi, düğün sanatçılarının yorgunluğuna neden oluyor.

Bundan dolayı düğünlerin 2 güne düşürülmesi hem sanatçılar için hem de düğün sahipleri için de iyi olacağını dile getirdiler.

Yaklaşık 16 yıldır mahalli sanatçı olan ve düğünlerde müzik yapan Mirza Demir, Van’da yaklaşık 250 düğünde müzik yapan sanatçı olduğunu, hemen hemen hepsinin de ortak görüşünün cuma günü kaldırılması ve düğünlerin iki gün olması yeterli olacağını ifade etti. Demir, “Düğünlerde bazı sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Bunlardan en önemlisi biz senede 3-4 ay çalışıp geri kalan zamanlarda ise boş kalmaktayız. Bunun dışında cuma günlerinin kaldırılmasını istiyoruz. Sanatçı arkadaşlarımızın çoğu da aynı fikirde olduğuna inanıyorum. Cuma günü kaldırsalar hem düğün sahipleri hem de biz sanatçılar için iyi olacak. Çünkü bir sanatçı çıkıp en fazla 1 saat program yaparken biz 3 gün boyunca sürekli müzik yapıyoruz. Bunun yanı sıra soğuk hava ve toz bizi olumsuz etkilemektedir. Ben buradan tüm müzisyen arkadaşlarıma ve vatandaşlara sesleniyorum. Düğünlerde cuma günlerini kaldıralım sadece cumartesi ve pazar yeterli” şeklinde şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum