DTK'den Yüksekova için acil çağrı

DTK'den Yüksekova için acil çağrı

Harabeye dönen Yükskeova için acil çağrı yapan DTK, kenti onarmak için herkesi gönüllü olarak görev almaya davet etti.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), 78 gün sonra sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesi için acil çağrı yaptı. Harabeye dönen kentin yeniden onarılması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, "Yıkılan şehirlerimizi onarmak, buraları yeniden inşa etmek için her bir yurtseverin yapabileceği bir şeyler mutlaka vardır. Ulusal birlik ve dayanışma ruhu ile yapabileceklerimizi tam da bu kritik zamanda yapmak her birimizin ulusal, insani ve ahlaki sorumluluğumuz ve görevimizdir" denildi. 

Sorumluluk ve görev gereği Yüksekova halkı ile dayanışma adına, tüm ihtiyaç alanlarında çalışmak ve kenti yeniden yaşanır hale getirmek için acil çağrı yapılan açıklamada, "Tüm yurtseverleri, gönüllü olarak Gever'de çalışmaya, Gever halkının yanında olmaya davet ediyoruz. Yine, Gever halkının acil olarak giderilmesi gereken, ciddi beslenme ve gıda ihtiyaçları vardır. Yurtsever halkımızın ve ilerici ulusal ve uluslararası kamuoyunun Kobane'de gösterdiği dayanışma ruhunu, Gever'de bir kez daha göstererek harekete geçmeye çağırıyoruz. Avrupa ülkelerinde başlatılan kardeş aile kampanyasını, Kürdistan ve Türkiye'de de geliştirmek ve sahiplenmek adına imkanı olan herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.