DTK’dan Nusaybin’in yeniden inşası için dayanışma çağrısı

DTK’dan Nusaybin’in yeniden inşası için dayanışma çağrısı

Sokağa çıkma yasağının aylarca sürdüğü ve büyük bir yıkıma uğrayan Nusaybin için yazılı açıklama yapan DTK, kentin yeniden inşası için seferberlik çağrısında bulundu.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), yazılı bir açıklama yaparak Nusaybin’in yeniden inşası için destek çağrısında bulundu.

Sokağa çıkma yasaklarının ve askeri operasyonların birinci yılını geride bıraktığı belirtilen açıklamada, bu bir yıllık zaman içerisinde Kürt halkına ve yerleşim yerlerine karşı büyük bir kıyım ve yıkımın gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

Açıklamada özetle şunlar belirtildi:

“Topyekûn bir halk olarak çok zorlu bir süreç yaşadığımız gerçektir. Ama bütün bu yaşadıklarımızı deneyim ve tecrübelerimizle büyük bir kazanıma dönüştürmekten başka bir seçeneğimizin olmadığı da bir gerçektir.

“Gün birlik olma ve dayanışmamızı en üst düzeyde hayata geçirme günüdür. Yaralarımızı el ele vererek sarmak zorundayız.

“İnşa için el ele verelim”

“Nusaybin’de sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından, Nusaybin’i yeniden inşa etmek, halkımızın yaşadığı mağduriyet ve yıkımların üstesinden gelebilmek için hep birlikte Nusaybin halkıyla dayanışma içinde olmamız ahlaki, vicdanı ve ulusal görevimizdir.

Bu temelde bütün halkımızı ve halkımızın tüm dostlarını Nusaybin’in yeniden inşa edilmesi çalışmalarına katkı ve destek sunmaya, yapacakları bütün yardımları Rojava Derneği üzerinden yerine ulaştırmaya çağırıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.