DTK: Soma’da iş kazası değil, katliam yaşandı

DTK: Soma’da iş kazası değil, katliam yaşandı

Manisa’nın Soma ilçesindeki bir maden ocağında meydana gelen faciaya ilişkin açıklama yapan DTK, “Son olarak Manisa Soma’da maden ocağında yaşanan facia, iş kazasının ötesinde büyük bir katliamdır.

Yazılı bir açıklama yapan Demokratik Toplum Kongresi (DTK), doğayı, insan yaşamını, aşırı kar ve aşırı üretim hırsıyla sömüren, talan eden kapitalist sistemin, en vahşi ve en acımasız politikalarının uygulamaya geçtiği ülkelerden birinin de Türkiye olduğunu belirtti.

“Sendikasızlaşmanın, güvencesizliğin yaygınlaştırıldığı, çalışma yasasının işveren lehine olduğu, ucuz iş gücü ile emekçilerin çağdaş köle haline getirildiği, iş sağlığı ve iş güvenliğinin olmadığı gerekli tedbirlerin alınmadığı ve gerekli denetimlerin yapılmadığı bir ülkede iş kazalarının, iş ölümlerinin ötesinde iş katliamlarının yoğun yaşanması kaçınılmazdır” denilen DTK açıklamasında, bundan dolayı da Türkiye’nin iş kazaları ve iş katliamlarında Avrupa ve dünyada başı çektiği vurgulandı.

Son olarak Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında yaşanan facianın, iş kazasının ötesinde büyük bir katliam olduğunu iade eden DTK şunlara dikkat çekti: “Bu katliamlarda gösteriyor ki bu ülkede insan yaşamına, can güvenliğine,  emeğe, alın terine, önem ve değer verilmemektedir. Kapitalist sistem politikalarının uygulayıcısı olan siyasal iktidarın tek bir kaygısı vardır. O da sermayenin daha fazla kar etmesidir.

Manisa Soma’da maden ocağında yaşamını yitiren emek şehitlerine Allahtan rahmet,  ailelerine ve emek örgütlerine başsağlığı dileklerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ailelerin acılarını yüreğimizde hissediyor ve kendi acılarımız olarak görüyoruz.

Tüm halkımızı, kurumlarımızı ve bileşenlerimizi büyük bir iş katliamı yaşayan Manisa Soma halkıyla dayanışmaya çağırıyoruz. Bir daha benzer felaketlerin, katliamların, acıların yaşanmaması için yetkilileri çağdaş demokratik evrensel haklar çerçevesinde hareket etmeye ve sorumlulardan hesap sormaya davet ediyoruz.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum