DTK: Müslümanlar zulme karşı koymalı

DTK: Müslümanlar zulme karşı koymalı

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Halklar ve İnançlar Komisyonu, Ramazan ayını kutladığı mesajında, iktidarların zulüm politikalarına karşı Müslümanları göreve çağırdı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Halklar ve İnançlar Komisyonu, yayınladığı mesaj ike Ramazan ayını kutladı. Kutlama mesajında, iktidarların zulüm politikalarına karşı Müslümanlara duyarlılık çağrısı yapıldı. Tüm İslam aleminin kutsal ayının kutlandığı açıklamada, "Müslüman aleminin barışa en çok ihtiyaç duyduğu günümüzde, çağımızın Firavunları İslamiyet'in barış, kardeşlik ve hoşgörü dini olduğu gerçeğini görmezlikten gelerek, İslam'ı kendi çıkarlarına ve kirli savaşlarına alet ederek, Müslümanlara zulüm uygulamaya devam etmektedirler. İslam'ın en yüce ve kutsal değerlerini kendi zulüm politikalarının bir aracına dönüştürerek bütün bir Ortadoğu'yu kan gölüne çevirdiler, Müslümanı Müslümana kırdırmaya başladılar" denildi.

"Ramazan ayı, İslamiyet'in temel değerleriyle bizleri buluşturan ve tüm Müslümanlarda İslam'ı yozlaştıran, dejenere eden, her türlü sapkınlığa karşı insani ve İslami refleks geliştiren, barış, kardeşlik ve dayanışmaya vesile olan kutsal bir aydır" vurgusunun yapıldığı açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: 

"Sur, Cizre, Nusaybin, Yüksekova, Şırnak, idil, Silopi, Rojava, Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmeler, halklarımıza, inançlarımıza ve ibadet mekanlarımıza karşı yapılan saldırı ve katliamlar bu sapkınların, İslam'ı gerçek özünden boşaltan ideolojik politikalarının bir sonucudur. Zulmedenler kim olursa olsun, zulüm politikalarını hangi gerekçe ile adlandırırlarsa adlandırsınlar, onların zulmüne karşı koymak, direnmek ve gerçek İslam'ı Türkiye, Kürdistan ve tüm Ortadoğu'da yaşanır ve yaşatılır kılmak tüm Müslümanların öncelikli görevi olmalıdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.