DSG: Rusya'nın Rakka teklifini reddettik

DSG: Rusya'nın Rakka teklifini reddettik

DSG Sözcüsü Telal Silo, Rusya’nın Rakka'ya operasyon için kendilerine teklifte bulunduğunu söyledi. Silo, bu teklifi reddederek Uluslararası Koalisyon’u seçtiklerini belirtti.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Sözcüsü Telal Silo, Rakka operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

K24’te yayınlanan bir programa telefonla bağlanan Silo, DSG’nin, IŞİD’in Rakka kentinden çıkış yapabileceği yolları açtığına dair iddiaları yalanladı. Silo bu tür haberler “DSG’yi yanlış lanse etmeye yönelik propaganda” diye niteledi.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan bir kaynak dün yaptığı açıklamada, Rakka’dan Palmira yönünde giden IŞİD konvoyuna hava saldırısı düzenlendiğini, 32 araç ile 120’den fazla militanın öldürüldüğünü açıklamıştı. Aynı kaynak öldürülenlerin DSG tarafından kaçmasına izin verilen IŞİD’liler olduğunu belirtmişti.

‘RUSYA İLE BİRLİKTELİĞİMİZ YOK’

Silo, konuşmasının devamında Rusya’nın da kendilerine Rakka operasyonuna katılma teklifinde bulunduğunu söyleyerek şöyle konuştu: “Rusya bizimle birlikte Rakka’ya operasyon düzenlemek istiyordu. Biz tercihimizi Uluslararası Koalisyon’dan yana kullandık. Koalisyon güçleriyle birlikte hareket ediyoruz. Rakka Operasyonu’nda Rusya ile herhangi bir birlikteliğimiz yok.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.