Döviz ve altın tarihi seviyelerde

Döviz ve altın tarihi seviyelerde

Ekonomik göstergelerdeki bozulmayla birlikte döviz kurlarındaki yükseliş sürüyor. Dolar 3,89'dan işlem görürken, euro yeni bir rekor seviyeye yükselerek 4,82 lirayı gördü. Altının gram fiyatı da rekor seviyede...

Euro, döviz sepeti ve sterlin bugün TL karşısında yeni rekorlar kırdı, dolar 3 ayın zirvesine çıktı. Dün akşam saatlerinde 3,8950 ile 15 Aralık 2017’den bu yana en yüksek seviyesine çıkan dolar kuru bugün de aynı seviyeden işlem görüyor. 4,8181 ile rekor kıran euro saat 11.30 itibariyle 4,82 liraya yükseldi. Tarihi zirveyi 5,4446’ya çıkaran sterlin 5,4436’dan işlem gördü. Döviz sepeti de tarihi rekoru 4,3552 seviyesine taşıdı.

Dolar kurundaki yükselişlerin etkisiyle 165,9 lira ile tarihi zirvesine kadar çıkan altının gram fiyatı bugün 165,7 lira seviyesinde yer alıyor.

Ekonomik göstergelerdeki bozulmanın kalıcılık göstermesi nedeniyle TL varlıkların baskı altında olduğunu dile getiren analistler, zayıf performansın değişeceğine dair bir işaret bulunmadığını vurguluyor.
Ocak ayında 4,4 milyar dolar yükselen cari açık 7,96 milyar dolar olmuştu. Yıllık cari açık ise 51 milyar dolara yükselmişti. Çift hanelerde seyreden enflasyon ve işsizlik de bir başka olumsuz ekonomik gösterge. Moody’s de geçen hafta Türkiye’nin kredi notunu düşürmüştü.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.