Döviz kurları haftaya yükselişle başladı

Döviz kurları haftaya yükselişle başladı

İstanbul serbest piyasada dolar 5,9540 liradan, euro 6,6500 liradan haftaya başladı.

Kapalıçarşı'da 5,9520 liradan alınan dolar, 5,9540 liradan satılıyor. 6,6480 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 6,6500 lira olarak belirlendi.

Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 5,9430 lira, euronun satış fiyatı ise 6,6330 lira olmuştu.

Sterlin ise 7.70 üzerinde seyrediyor.

Dolar/TL geçen hafta petrol fiyatlarındaki yükseliş, dolar endeksinin 97 desteğini kırmasıyla 100'e doğru harekete başlaması, Merkez Bankası'nın PPK metninden ek sıkılaştırma ifadesini çıkarması ve İstanbul seçimlerindeki belirsizlik baskısıyla 6 lira sınırına dayandı.

Merkez Bankası'nın açıklayacağı enflasyon raporunda ek sıkılaştırma ifadesinin çıkarılmasıyla oluşan belirsizliğin giderilmesi bekleniyor. Banka'nın birkaç haftadır tartışılan rezervlerine ilişkin de bir açıklama yapması bekleniyor.

Bu hafta ABD Merkez Bankası FED toplanacak. Bankanın faiz değiştirmesi beklenmiyor ancak geleceğe dönük projeksiyonlarında değişiklik olup olmayacağı izlenecek. Cuma günkü tarım dışı istihdam verisi de izlenenler arasında.

Yurtiçinde takip edilen veriler arasında imalat PMI rakamları, güven endeksi öne çıkıyor. Japonya'da ise piyasalar kapalı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.