Döviz hesapları 1.3 milyar dolar arttı

Döviz hesapları 1.3 milyar dolar arttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla başlatılan 'döviz bozdurun' kampanyasına karşın yabancı para mevduatları 1.3 milyarlık artışla 160 milyar dolara yükseldi. Bunun 91 milyar dolarını bireylerin mevduat ve fonları oluşturdu.

Ekonomideki dalgalanma nedeniyle geçen hafta 7 liraya kadar yükselen dolar, bireyleri ve kurumları kendine çekti. Yurtiçi yerleşiklerin kıymetli maden dahil yabancı para mevduat ve fonları, 10 Ağustos’la biten haftada yaklaşık 1.3 milyar dolar artışla 159.9 milyar dolar oldu.

Artışın büyük bölümünü kurumların işlemleri oluşturdu.

‘İslami banka’lardaki yabancı para cinsinden mevduat hesapları da 13.3 milyar dolardan, 13,5 milyar dolara yükselmişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 3 Ağustos’ta, “Yastık altındaki dövizlerinizi altınlarınızı çıkarın, bunları TL ve nakde dönüştürün” çağrısı yapmıştı.

TCMB verilerine göre aynı hafta içinde bireylerin yabancı para cinsinden mevduat ve fonları 120 milyon dolar artışla 91.6 milyar dolar olurken; kurumların ise yaklaşık 1.1 milyar dolar artışla 68.3 milyar dolara yükseldi.

Dolar / TL geçen hafta 5.1’li seviyelerden 7 seviyesine kadar yükselmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.