Dört üniversitenin rektörü açığa alındı

Dört üniversitenin rektörü açığa alındı

YÖK, Gazi, Dicle, Yıldız Teknik ve Yalova Üniversitesi rektörlerinin açığa alındığını duyurdu.

YÖK’ten yapılan açıklamada, “Gazi, Dicle, Yıldız Teknik ve Yalova Üniversitesi rektörleri yürütülen bazı soruşturmaların selamati açısından açığa alınmıştır” ifadesi yer aldı.

YÖK, üniversite rektörlerine gönderdiği yazı ile paralel devlet yapılanması ile bağlantılı olan akademik ve idari personelin durumlarının değerlendirilerek haklarında işlem yapılmasını ve sonucun bildirilmesini istemişti.

YÖK dün de Türkiye’deki bütün üniversitelerin dekanlarının istifasını istemişti

1577 dekan istifa etti

Öte yandan YÖK'ün talebinin ardından ülkenin dört bir yanındaki üniversitelerden ardı ardına gelen istifalar sonucunda 1577 dekan istifa etti. YÖK, istifası istenen bin 577 dekanın, istifalarına ilişkin rektörlük tekliflerinin Kurul tarafından kabul edildiğini duyurdu. 

YÖK'ten yapılan açıklamada, kuruma iletilen bütün üniversite dekanlarının istifalarına ilişkin rektörlük tekliflerinin karara bağlandığı bildirildi.

YÖK'ten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bin 176'sı devlet, 401'i vakıf üniversitesi olmak üzere toplam bin 577 fakülte dekanının istifalarına ilişkin rektörlük teklifleri Başkanlığımıza iletilmiş, bu talepler YÖK Genel Kurulu'nda kabul edilmek suretiyle karara bağlanmıştır.Devletimizin bekası ve milli iradeye saygı noktasında tek vücut olan tüm üniversitelerimize bu konuda göstermiş oldukları işbirliği dolayısıyla teşekkür ederiz.Devlet ve vakıf üniversitelerimizde en kısa süre içerisinde yeniden dekan ataması işlemleri gerçekleştirilecektir." bilgisi paylaşıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.