Donetsk’teki Operasyonda En Az 30 Kişi Öldürüldü

Donetsk’teki Operasyonda En Az 30 Kişi Öldürüldü

Rusya yanlısı ayrılıkçılar Donetsk’te Ukrayna ordusunun gerçekleştirdiği hava saldırısı sonrası en az 30 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

İsmini vermeyen bir Rusya yanlısı yaptığı açıklamada Donetsk yakınlarındaki hastaneye 30 muhalif cesedinin getirildiğini belirtti. Rusya yanlısı muhalif açıklamasında ayrıca cesetlerin kamyonetlerde hastaneye taşındığını ifade etti. Donetsk bölgesi yöneticisi Pavel Gubarev ise Facebook sayfasından yaptığı açıklamada saldırılarda 35 kişinin öldüğünü, 15 kişinin de yaralandığını belirtti. Gubarev de hayatını kaybedenlerin kamyonetlerle hastanelere taşındığını belirtti.

Donetsk’te Rusya yanlılarının Donetsk Havaalanını ele geçirmeleri sonrası dün Ukrayna Hükümeti askeri jetler ve helikopterlerle havaalanına operasyon düzenlemişti. Operasyon sonrası havaalanındaki birçok sefer iptal edilmişti ve havaalanına ulaşım polis tarafından engellenmişti. Operasyonun “Çikolata Kralı” lakaplı ünlü milyarder Petro Poroşenko’nun cumhurbaşkanı seçilmesinden hemen sonra gerçekleşmesi ise dikkat çekmişti. Poroşenko cumhurbaşkanı seçilmesi sonrası yaptığı açıklamada Ukrayna’nın doğusunda süren çatışmaları barışçıl bir yolla çözecekleri konusunda yemin etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.