Dondurucu soğukta dışarıda ayakkabı tamirciliği yapıyor

Dondurucu soğukta dışarıda ayakkabı tamirciliği yapıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 70 yaşındaki Abdurrahaman Tekin (70), kendi çabasıyla kurduğu derme çatma çadırda olumsuz hava koşullarına rağmen ayakkabı tamirciliği yapıyor.

Yüksekova'nın çarşı merkezinde yıllardır ayakkabı tamirciliği yapan 70 yaşındaki Abdurrahman Tekin'i bilmeyeniniz yoktur. Yüksekova'da Tekin gibi birçok kişi ekmeğini zor şartlarda kazanmaya çalışıyor.

Yüksekova Haber muhabirine yaşadıklarını anlatan Tekin, önceden bulunduğu dükkanın yetkililerin verdiği talimatla yıkıldığın, Cengiz Topel'de bulunan büyük caminin yakınında kurduğu kulübede işini icra etmeye çalıştığını fakat belediye ekiplerince bu kulübesi de kaldırılınca son çare kasaplar sokağında çadır kurup işine devam ettiğini anlattı.

'Isınmak için fırından kovayla köz getirip ayağımın dibine koyuyorum'

Bu süreçte çok yıprandığını ifade eden Tekin, "Ben bu kovalamacadan çok yoruldum. Kaç defa kulübem kaldırıldı. Son olarak bu derme çatma çadırı kurdum ama kış aylarında çalışmak tam bir işkence. Isınmak için bazen fırından kovayla köz getirip ayağımın dibine koyuyorum" dedi.

whatsapp-image-2024-03-14-at-11-10-45.jpeg

'Okula giden evlatlarımın ihtiyaçlarını karşılıyorum'

Zaman zaman dondurucu soğukta titreye titreye evine ekmek götürdüğünü ifade eden Tekin, "Benim bakmak zorunda olduğum çocuklarım var. Okula giden evlatlarımın masraflarını ve evin ihtiyaçlarını bu şekilde karşılıyorum. Evde çalışan tek kişi benim. Emekli maaşım var. O da sadece evin elektrik ve su masrafına yetiyor" şeklinde konuştu.

Müşterilerim de mağdur oluyor

Tekin, soğuk ve açık bir alanda çalışmasından kaynaklı gelen müşterilerin de fazla bekleyemediğine dikkat çekerek, "Dükkan tutup kiraya girecek gücüm yok. Kiralar aldı başını gidiyor. Allah'a şükür kazancımdan şikayetçi değilim ama gelen müşterilerim de benim gibi mağdur oluyor. Ayakkabısını tamir edene kadar üşüyorlar yada yağmurdan dolayı ıslanıyorlar" dedi.

Tekin yetkililerden mesleğini rahat bir şekilde icra edebileceği bir alan tahsis edilmesini istiyor.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.