Dolu ve yağmur  zor anlar yaşattı

Dolu ve yağmur zor anlar yaşattı

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde aniden bastıran dolu ve yağmur yağışı, vatandaşlara zor anlar yaşattı.

BİTLİS - İlçede kısa süreliğine şiddetli yağan dolu, çarşı merkezindeki vatandaşlara zor anlar yaşatırken, hayatı kısa süreliğine de olsa olumsuz etkiledi. Çarşı esnaflarından kuaför Ömer Önal; "Bu yıl sıcaklar bir türlü gelmedi. Öğleden önce açan güneş öğlenden sonra ya yağmur yağıyor ya da hava sıcaklığı düşüyor. Bundan dolayı bu yıl bir türlü ısınmadık. İnşallah yağan bu dolu çiftçilerimize zarar vermez" dedi.

Adilcevaz’da etkili olan dolu yağışının tarım alanlarının yoğun olduğu Yazıdüzü Ovası’na yağmaması çiftçilere derin bir nefes aldırdı.

Yıllardır ilçede sebze ve meyve üretimi yapan Esat Ergören ise, "Çarşı merkezine yağan dolu ekili olan bölgeye vursaydı bu yıl mahsül almamız imkansız olurdu. Şimdilik tarlalarımıza ektiğimiz fidelerde herhangi bir zararımız yok. Rabbim bizleri ve tüm çiftçi kardeşlerimizi doğal afetlerden korusun" dedi.

Dolu ve yağmur  zor anlar yaşattı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.