Dolar fırladı, altın dibe çakıldı

Dolar fırladı, altın dibe çakıldı

Güne 2.1010 civarından başlayan dolar 2.11'i geçerek 21 Mayıs'tan bu yana en yüksek düzeye çıktı.

Merkez'in geçen hafta yaptığı 50 baz puanlık faiz indirimi sonrasında gerileyen dolar, dün Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, parti grup toplantısında Merkez Bankası'nı hedef alan konuşmasının ardından tırmanışa geçmişti.

2.08'İN ALTINI GÖRECEĞİMİZİ SANMIYORUM"

"Bu yükselişin en büyük sebebi Başbakan Erdoğan 'ın açıklamaları" diyen ING Bank Döviz Masası Müdürü Burçin Metin, " Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarıyla beraber önümüzdeki dönemde hızlı bir faiz indirimi olabilir beklentisi kur tarafında ciddi bir hareket yaratıyor. Tabii burda hem faizdeki olası bir hareket hemde hükümetle Merkez Bankası arasındaki gerginlik piyasayı olumluyor. Bu hareketliliğin devam etmesini bekliyoruz açıkçası. Bundan sonra Merkez Bankası ve hükümet tarafından gelecek olası açıklamalar piyasa açısından önemli. Piyasa gelecek açıklamalarla yönünü bulmaya çalışacaktır. Bundan sonra 2.08'in altını göreceğimizi sanmıyorum. Gün içinde ise 2.1250 önemli bir seviye, 2.1250'ye kadar bir yükseliş görme ihtimalimiz var" diye konuştu.

ALTIN ŞUBAT BAŞINDAN BERİ EN DÜŞÜK SEVİYE

Spot altının ons fiyatı ise bugün 1,260.74 dolara kadar inerek Şubat başından beri en düşük seviyeye geriledi ve daha sonra son olarak 1,264.65 dolar seviyesinde işlem gördü. Fiyatların daha düşük seviyeleri test edebileceği belirtildi. Altın fiyatlarındaki düşüş Kapalıçarşı altın piyasasını da etkiledi. 

ABD 'de dün açıklanan verilere göre tüketici güven endeksi Mayıs'ta 83'e yükselerek beklentiler seviyesinde yer alırken, dayanıklı mal siparişleri Nisan'da düşüş beklentisine karşı 
yüzde 0.8 artış kaydetti. Bu veriler sonucu altın düşüş trendine girerek son 3,5 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Gazetevatan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.