Dolar 'direnç' ve 'destek' arasında

Dolar 'direnç' ve 'destek' arasında

Dolar güne 4.07 ile başladı. 4.00 'psikolojik destek', 4.10 'direnç' olarak değerlendiriliyor.

Bankalararası piyasada dolar 4,07, euro 4,92 civarında işlem görüyor. Dolar/TL haftanın son işlem gününde 4,07 civarında seyrediyor. Dolar için 4.10 seviyesi ‘direnç’ olarak değerlendiriliyor…

Dolar Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrasında ABD tahvil faizlerindeki yükseliş nedeniyle yönünü yukarı çevirmiş yeniden 4,10’u görmüştü. Ancak daha sonra yeniden düşüşe geçmişti. Euro/TL ise 4,92-4,93 seviyesinde işlem görüyor.

4.00 SEVİYESİ ‘DESTEK’ OLACAK

Küresel piyasalarda dolar yüksek seyir izleyen ABD tahvil getirilerinin dolardaki kısa vadeli pozisyonları gevşetmesiyle başlıca para birimleri karşısında üç buçuk ayın zirvesine yakın seviyede bulunuyor. Bugün yurt içinde ekonomik güven endeksi, yurt dışında ABD ve İngiltere’de açıklanacak ilk çeyrek büyüme verileri takip edilecek. Piyasa uzmanlarına göre dolar/TL’de 4,00 seviyesi ‘psikolojik destek’, 4,10 seviyesinin ise ‘direnç’ olarak izlenecek.

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.