Dokunulmazlıklar Çarşamba günü kaldırılıyor

Dokunulmazlıklar Çarşamba günü kaldırılıyor

AKP'nin "dokunulmazlıkların kaldırılmasını" öngören anayasa değişikliği teklifi için başlayan süreç, Çarşamba günü sona erecek.

AKP'nin imzaya açtığı ve geçtiğimiz günlerde Meclis'e getirdiği "dokunulmazlıkların kaldırılmasını" öngören anayasaya değişikliği teklifinin hafta başında Meclis Anayasa Komisyonu'na ele alınacağı öğrenildi. 

Ankara kulislerinde konuşulan bu durumun gerçekleşmesi durumdan AKP'nin teklifi en erken Perşembe günü yasalaşacak ve HDP'li milletvekilleri için yargı süreci başlayacak. 

Komisyonda partilerin önerilerinin alınmasının ardından da salt çoğunlukla aynı gün komisyondan geçmesi beklenen teklif için Genel Kurul süreci başlayacak. Yasa teklifinin komisyondan geçmesinden sonra Genel Kurula gelmesi için de 48 saatlik yasal sürenin dolmasıyla birlikte hemen ardından en erken Çarşamba günü görüşülmeye başlanacak. 

Aynı gün teklif üzerinde görüşmeler yapılacak. Teklif için genel kurulda 2 kez gizli oylama yapılacak.

367 kabul oyunun çıkması halinde, teklif Cumhurbaşkanı'nın onayına sunulacak ve doğrudan yasalaşacak. Ancak 330-367 oy arasında kalınması durumunda ise referandum seçeneği gündeme gelecek.

CHP ve MHP'nin teklife "evet" diyeceklerini açıklamalarının ardından doğrudan yasallaşmasına kesin gözüyle bakılan teklifin yasalaşmasıyla birlikte de Meclis, Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı'nda bulunan fezlekeler yargıya gönderilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.