Dodan: O Ses Türkiye’ye şampiyon olmak için çıkmadım

Dodan: O Ses Türkiye’ye şampiyon olmak için çıkmadım

Dodan ilk turda “Haydar Haydar” türküsünü seslendirmiş ve Hadise’nin takımına katılmıştı.

O Ses Türkiye adlı yarışmaya katıldığı gerekçesiyle eleştiren ve uzun süre gündemde kalan Dodan Özer, yarışmanın kazanan ismi oldu.

Dodan Özer, programa şampiyon olmak için çıkmadığını belirtti ve ekledi, “Yarışma iyi bir reklam aslında, kişinin tanınması açısından da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ben birilerini ötekileştirme, yabancılaştırma, dışlamanın ne kadar saçma olduğunu anlatmaya çalıştım. Seçtiğim eserlerde de onu ifade etmeye çalıştım.” dedi.

Medyascope.tv’de yer alan habere göre, Dodan Özer, O Ses Türkiye finalinde “Haydar Haydar” ve “Huma Kuşu” türküleriyle Halk oyları sonucu birinciliği kazanan Dodan ilk turda “Haydar Haydar” türküsünü seslendirmiş ve Hadise’nin takımına katılmıştı.

Sosyal medyada popüler kültür bağlamında yapılan eleştirilere de cevap veren Dodan, “Popüler kültürü eleştirmek başka bir şey. Dodan’a tanımadan etmeden vurmanın bir anlamı yok. Madem ki biz birbirimizi keşfetmek üzerine yaşıyorsak birbirimize dokunalım, muhabbetimize bakalım, dilimize bakalım.Tartışabiliriz ancak bu budur, böyledir demek ne kadar sakat bir zihniyet. Bunu yapmaktansa hiçbir şey söylememeyi, yazmamayı yeğ tutuyorum.” diye konuştu.

Dodan’ın sosyal medya hesabı Facebook üzerinden yaptığı açıklama şöyle:

"İçimdekileri dökmek ve bir daha bu konuyu açmamak üzere yazıyorum... Öncelikle Aralık ayından beri gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ederim. Yaklaşık 22 senedir beni bilen, benimle birlikte yürüyenler bu yolculukta beni yine yalnız bırakmadılar, teşekkürün en büyüğünü onlara ediyorum... Ve eleştirenler... Yarışmaya katılmamdan tutun, deyiş okumama, türkü söylememden tutun, yorum şeklime, verdiğim gülücükten tutun, suratımın asık olmasına, giydiğim kıyafetten, katıldığım tv programlarına kadar her şeyi eleştirenler...Sizler de en az beni destekleyenler kadar önemlisiniz.. Bugün televizyonda bir haber izledim. ABD'de bir siyahi bundan tam 32 yıl önce cinayetten tutuklanmış ve bugün haksız yere yattığı anlaşılınca da tahliye edilmiş. Muhabir ne hissettiğini sorunca gülerek "kimseye kırgın değilim" diyordu... Şu anki ruh halim tam da o siyahinin durumu. Kimseye kırgın değilim. Bu sadece bir yarışmaydı. Sizlerin yoğun desteği ile ipi göğüsledim. Daha önce de söylediğim gibi amacım +1 kişiye daha ulaşabilmekti. Ama daha önemli bir gerçek var; asıl bundan sonra ne yapacağız? Bu coğrafyanın güzelliklerini, birlikteliğini, umudunu, ötekileştirilmişliğini de yanımıza alıp özgün eserler verebilecek miyiz, yoksa unutulup gidecek miyiz yine eskisi gibi? Sürekli bir suçlu var etme psikolojisinden de kurtulmamız gerekiyor. En azından ben böyle yaşamaya gayret edeceğim. Ezgilerimi de böyle düşünen insanlarla birlikte hep var edeceğim. İçimdekileri döksem, uzar gider. O nedenle yazdıklarımı buraya kadar okuyanlara teşekkür ederim. Ne çok teşekkür ettim değil mi bugün. Teşekkür etmeyi de bilmeli insan. Teşekkürler!"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.