Diyarbakırlı Yazarlardan Tüyap’a Tepki

Diyarbakırlı Yazarlardan Tüyap’a Tepki

Diyarbakır Yazarlar Birliği, TÜYAP’ın düzenlediği Kitap Fuarı'na katılmak için yaptıkları başvurunun reddedilmesine tepki gösterdi.

DİYARBAKIR - 20-24 Mayıs tarihleri arasında açık olacak TÜYAP Kitap Fuarı'na bu yıl da Diyarbakır Yazarlar Birliği alınmadı. İki yıldır fuarda stant kurmak için başvurduklarını dile getiren Diyarbakır Yazarlar Birliği Genel Başkanı Fatma Öztürk, bu yıl da fuara alınmadıklarını söyledi.

Öztürk, “2 yıldır fuarda yer alma talebimizin değerlendirilmemesi, hangi amaçla hareket ettikleri, hangi kriterlere göre yazarlarımıza saygı duyduklarını artık şüphe ile karşılıyoruz. Cahit Sıtkı Tarancı, Ahmed Arif, Veysel Öngören, Esma Ocak gibi şairlerin maneviyatına saygıyla hareket eden Yazarlar Birliği olarak, değerlerimize sahip çıkmak durumundayız. Bizlere fuarda yer verilmemesinden dolayı bu şairlere sahip çıkma adına TÜYAP’a katılmayacağız ve Diyarbakırlıların da katılmayacağını ümit ediyoruz” dedi.

“KİTAP TANITIMINDAN ZİYADE DERSHANE VE TİCARİ İŞLETMELERİN STANTLARI VAR”

Diyarbakır Yazarlar Birliği yönetim kurulu kararıyla TÜYAP’a başvurduklarını anlatan Diyarbakır Yazarlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Aydın ise, başvurularının bile değerlendirilmediğini söyledi.

Aydın, "Yaşar Kemal’in dediği gibi, kültürlerin birleştiği şehir olan Diyarbakır’da açılan TÜYAP Kitap Fuarı’na eğer bir Diyarbakırlı yazar müracaat ediyorsa ve karşılığını alamıyorsa bunu iyi bir niyetle değerlendirmemiz söz konusu değildir. TÜYAP’ın normalde bizi davet etmesi gerekirken, Diyarbakır’da yazarlar topluğu olarak bizim müracaat etmemize rağmen stant yeri verilmedi. Onların bize stant açmaları gerekirken, iki yıldır ısrarla müracaat etmemize rağmen fuara alınmıyoruz. Geçen yıl fuarı ziyaret ederken, kitap tanıtımından ziyade dershane ve ticari işletmelerin yoğunluklu stantlarının olduğunu gördük. Diyarbakır’da açılan fuarda Diyarbakırlı yazarlar kendilerini tanıtamıyorsa TÜYAP’ın amacı sorgulanmalı" diye konuştu.

Öte yandan TUYAP yetkilileri Diyarbakır'da açılan kitap fuarına Diyarbakır Yazarlar Birliği standının neden kabul edilmediği konusunda herhangi bir açıklama yapmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.