Diyarbakırlı Esnaf, İş Yerlerine Siyah Pankart Astı

Diyarbakırlı Esnaf, İş Yerlerine Siyah Pankart Astı

Diyarbakırlı esnaf, Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden 284 işçi için iş yerlerine siyah pankart astı.

DİYARBAKIR - Manisa’nın Soma ilçesinde önceki gün meydana gelen maden kazası faciasının ardından ülkede 3 günlük milli yas ilan edildi. Bazı Diyarbakırlı esnaf da, yaşanılan kayıplardan derin üzüntü duyduklarını belirterek iş yerlerine siyah pankart ve bayrak astı. Bir marketin genel koordinatörü Musa Ceylan, "İçimiz yandığından market çalışanları olarak marketlerimize siyah pankart ve bayrak asma kararı aldık. Diyarbakır’da birçok esnaf aynı üzüntü içerisinde ve biz insanlar sorumluluk sahibi olduğumuzu hatırlamak için böyle bir şey yaptık. Bizlerin ırkı ne olursa olsun aynı coğrafyanın insanları olduğumuz için hepimiz kardeşiz. Kürt- Türk ayrımı bizde yok. Oradaki kardeşlerimiz bilsin ki bizler her daim onların yanındayız, onların acısı bizim acımızdır. Biz kendi marketimizde asla müzik çalmıyoruz, yüksek sesle konuşmuyoruz. Halkımızın da bu konuda aynı hassasiyeti göstermesini bekliyoruz" dedi.

Ceylan bir hafta süresince siyah pankartların asılı olacağını söyleyerek maden facialarının bir daha tekrarlanmaması temennisinde bulundu.

DİYARBAKIR YASTA

Öte yandan maden faciasının olduğu günden itibaren Diyarbakır genelinde bir yas havası oluştu. Faciadan sonra Diyarbakır'daki tüm Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsicileri, siyasi parti temsilcileri taziye mesajları yayınladı. Ayrıca Diyarbakır genelinde Soma'ya destek için insanlar sürekli olarak sokaklara çıkıp seslerini duyurmaya çalıştı. Diyarbakırlılar Soma için günlerdir sokaklarda eylemlerini sürdürürken, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır İl Başkanlığı da maden faciasında hayatını kaybeden 284 işçi için Yenişehir ilçesi Ofis semti Diyarbakırlılar yas evinde taziye kurmuştu. 3 gün önce kurulan ve MHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç tarafından gelen misafirlerin ağırlanarak duaların edildiği taziyenin bugün sona ereceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.