Diyarbakır'daki eylem açlık grevine dönüştü

Diyarbakır'daki eylem açlık grevine dönüştü

Diyarbakır’da eylem yapan anneler, iki günlük açlık grevine başladı. Aileler, açlık grevi eyleminden de sonuç alamazsa ölüm orucuna başlayacak.

Diyarbakır’da yaklaşık 25 gündür oturma eylemi yapan anneler, Lice’de çıkan olaylar nedeniyle dün eylemlerine bir günlük ara vermişti. Bugün Diyarbakır Büyükşehir belediyesi önündeki refüje gelen anneler, açlık grevine başladıklarını duyurdu. Anneler, açlık grevinden sonuç alamadıkları durumunda ölüm orucuna başlayacaklarını açıkladı.

Oğlunun PKK tarafından alıkonulduğunu iddia eden Leman A., eylemlerine Lice’deki olaylar nedeniyle bir günlük ara verdiklerini söyledi. Çocuklarından haber alamamaları durumunda ölüm orucuna başlayacaklarını bildiren Leman A., “Biz çocuklarımızı istiyoruz. Başka hiçbir şey için buraya gelmedik. Siyaset içinde gelmedik, tek amacımız çocuklarımızdır. Dün akşam bizim çadırlarımızı da kaldırmışlar, kimin yaptığını bilmiyoruz. Çocuklarımızdan başka bir şey istemiyoruz, tüm yetkililere buradan sesleniyoruz. Eski başbakan Tansu Çiller'e de sesleniyorum o da bir annedir, o da bize çıksın. İki günlük açlık grevi eylemimizden sonuç alınamazsa ölüm orucuna başlayacağız, sonuna kadar biz buradayız, hiçbir yere gitmeyeceğiz. Biz çocuklarımızı istiyoruz. Kimseyle bir alacağımız vereceğimiz yoktur, biz çocuklarımızı istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz” dedi.

“ÇOCUKLAR ÖLMESİN”

Fethi U. ise Antalya’dan geldiklerini, açlık grevinden çözüm alamamaları durumunda ölüm orucuna başlayacaklarını söyledi. Fethi U., “Amacımız çocuklarımızdır, barıştır. Biz çocuklarımızı istiyoruz, barış istiyoruz, huzur istiyoruz, çocuklar ölmezin istiyoruz. Ülkemizde huzur olsun barış olsun herkes barış için çaba göstersin. Bütün yetkililere sesleniyorum Allah rızası için barış olsun analar ağlamasın” diye konuştu.

“TEK BENİM DEĞİL DAĞDAKİ BÜTÜN ÇOCUKLARIN İSTİYORUM”

Zahide K. da sadece kendisinin değil bütün çocukların dönmesini istediğini söyleyerek, “Bütün çocukları istiyorum, tek benim çocuğum değil bütün çocukların gelmesini istiyorum. Bütün yetkililere sesleniyorum, çocuğumu istiyorum, barış istiyorum. Sadece kendi çocuklarım için değil çocuklarımız gelmezse barış olmazsa ölüme kadar buradayız. Bütün dağdakiler insin istiyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum